Logistiksoldater (OR2) till 2.logstödsplutonen på Berga

Om tjänsten

Vill du jobba i en miljö med fokus på utveckling? Vi söker nu logistiksoldater till Marina Logistikkompaniet och 2.logistikstödsplutonen!

Arbetet som logistiksoldat är fullt av utmaningar, ingen dag är den andra lik vilket också gör att vi har roligt tillsammans. Våra uppgifter och kompetenser är efterfrågade och ju mer vi övar och verkar i vår skarpa miljö ju bättre blir vi naturligtvis.

Nu behöver vi utöka vår pluton och hoppas på att det är just du som söker till oss!

Är du ovanligt nyfiken, social och tycker att logistik är spännande, har vi inte bara lyckats som arbetsgivare att fånga ditt intresse, utan även gett dig förutsättningarna till en spännande framtid tillsammans med oss.

Vi hoppas på att du tänker brett, har lätt för att priorietera och lätt för att växla mellan olika uppgifter som vår verksamhet kan komma att kräva av dig.

Vi kan erbjuda dig trevliga arbetskamrater, spännande uppgifter och en arbetsmiljö som är minst sagt varierande. Personalen är vår absolut viktigaste resurs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Logistikstödsplutonen ansvarar för att försörja understödda förband med förnödenheter, transporter, upprätta och driva till exempel drivmedelsplats, arbets- och förläggningsutrymmen samt kokplats vid tillfälliga grupperingsplatser och terminalplatser.

Transportgruppen genomför verksamhet enskilt eller tillsammans med övriga delar av plutonen på anvisade platser och tider. Gruppen genomför oftast transporter av förnödenheter men till viss del även fordon. Arbetet innefattar även understöd till plutonens övriga verksamhet.

Som logistiksoldat kommer du bland annat att köra lastbil, genomföra lyft med kran och truck samt utveckla och vidmakthålla dina soldatförmågor. Ibland får du förmånen att äta och sova ute samt möjlighet till personlig vidareutveckling.

Emellanåt utsätts vi för fysiskt krävande utmaningar och det är därför viktigt att du klarar de fysiska krav som våra befattningar inom Försvarsmakten ställer på oss. Det handlar om att skydda dig för onödiga risker och skador men även för att vi värnar om att du ska hålla som vår kollega under många år.

Kvalifikationer
För att ingå i vår pluton behöver du, oaktat ovanstående beskrivning, även följande formella kompetenser:

 • Svensk medborgarskap
 • B-Körkort
 • Genomförd GMU/GU
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav 

Meriterande kvalifikationer
Har du någon av följande kompetenser är det meriterande (ej krav):

 • Militärt förarbevis tung lastbil och/eller körkort klass C
 • Militärt förarbevis tungt släp och/eller körkort klass CE
 • Kran och/ eller truckförarbevis
 • ADR-behörighet
 • Tidigare erfarenhet av drivmedelstjänst
 • Tidigare erfarenhet av underhållstjänst

Personliga egenskaper
Att kunna samarbeta med olika aktörer inom som utanför Försvarsmakten men även att reagera och agera självständigt är också ett krav vi har på alla Försvarsmaktsanställda.

Vår Värdegrund och vår militära profession är grunden till vårt förhållningssätt, inte bara på oss själva, utan gäller även våra kollegor, chefer och vår verksamhet. Öppenhet, Resultat och Ansvar är våra ledord i det arbetet.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär provanställning i 6 månader och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år. 
Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.
Tillträde efter överenskommelse.
Bemanningsort: Berga
Vi ser gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Ta gärna kontakt för mer upplysning om tjänsten:
Plutonchef Anna Bräckvall Tel. 010-823 37 96 

Fackliga företrädare:
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SACO, Lisbeth Landin, tel. 0455-85115, 073-1828047
SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-20. Ansökan ska innehålla minst personligt brev och CV i filformat PDF eller DOC (ej DOCX).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 april 2019
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan