Samverkansofficer Försvarsgrensstab Marin

Om tjänsten

TVK Ledsyst tillhör Ledningsregementet men funktionsleds av Försvarsmaktens högkvarter. TVK Ledsyst ansvarar för den övergripande förvaltningen av Försvarsmaktens IT- och ledningssystem samt utgör Försvarsmaktens beställare av systemförvaltning, drift och underhåll.

Tjänsteavdelningen skall inhämta och följa upp behov för enhetens uppdragsgivare (såväl Försvarsmakten centralt som för försvarsmaktens förband, skolor och centra). Samverkansofficer ska omhänderta respektive Försvarsgrensstabs (Armé, Marin, Flyg) behov inom ledningssystemområdet.

Vi söker nu en Samverkansofficer med ansvar för försvarsgrensstab Marin.

Avdelningen består av 18 medarbetare. Avdelningen är uppdelad i två sektioner, Samverkanssektionen och Kundsektionen. Tjänsten som Samverkansofficer ingår i Samverkanssektionen. Placeringsort är Enköping.

Arbetsuppgifter

Som Samverkansofficer kommer du att vara TVK Ledsyst främste företrädare för Marinens ledningssystem. Alla behov inom ledningssystemområdet kommer att hanteras av dig. 

Du är ansvarig för rapportering av systemvärdighet och skapar förutsättningar för hög tillgänglighet över tid. 

Du kommer att ansvara för kravinhämtning och uppföljning av drift, förvaltning, uppföljning samt utveckling/förbättring av befintliga tjänster och avtal, SLA.

I dina uppgifter ingår även att kommunicera med övriga avdelningar i enheten avseende uppfattade förändringsbehov inom ledningssystemområdet. 

Du stödjer andra avdelningar inom TVK Ledsyst i arbetet med att omvandla kundbehov till uppdrag/beställningar mot utförare/leverantörer av tjänster. 

Kvalifikationer

 • Officer Nivå 3 (OF3) med inriktning ledningssystem, teknisk tjänst eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt 

Meriterande

 • Tidigare arbete vid HKV, Teknikkontor, FMTIS eller FMV med kundnytta/tjänstenytta
 • Har ett gott kontaktnät inom FM
 • Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmaktens logistikprocesser, underhållssystem och organisation.

Personliga egenskaper

Du är en prestigelös person med stark drivkraft och engagemang, du är van arbeta under eget ansvar och har en tydlig, rak och ärlig kommunikation. Du trivs med att ha kontakt med personer på alla nivåer i en organisation. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Urval kommer att ske löpande. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och värderingar vid rekryteringen.

Tillträde m.m.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar och omfattar heltid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Placeringsort är Enköping.

Kontaktuppgifter

Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Nils Vaernholt på tel 070-995 04 17.

Fackliga företrädare

Nås via telefon 0171-15 70 00:
OF Enköping Magnus Johansson
SACO Carl-Johan Pettersson
OFR/S Inge Bäcklin
SEKO Per-Gustaf Andersson
 

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. I brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Välkommen med din intresseanmälan senast 2019-05-26


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 april 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan