Skyddspersonal (OR 2-6) sökes till 32. Underrättelsebataljon, K3

Om tjänsten

Beskrivning av enheten

HUMINT-inriktning (Human Intelligence) inom underrättelsetjänst handlar i huvudsak om att skapa och vidmakthålla goda relationer med andra människor för att få access till särskilt efterfrågad information som kan bearbetas till underrättelser.

Enheten är en del av 32. Underrättelsebataljon och kan arbeta med inhämtning i en rad olika operationsområden syftandes till att ge högre chef det bästa möjliga beslutsunderlaget. Verksamheten präglas av hög insatsfrekvens och såväl nationell som internationell tjänst kan bli aktuell för personal vid enheten.

 

Om tjänsten

Skyddspersonalen stödjer enheten under operationer med exempelvis rekognosering, operationsplanering, spaning, sjukvård samt övervakning. Utöver insatsspecifika uppgifter har varje befattning även ansvar för exempelvis fordons- och samband/IT-tjänst. Befattningen innebär såväl enskilt arbete som arbete i grupp.

Skyddspersonalens arbete är komplext och krävande på olika sätt. Psykisk och fysisk uthållighet är därför viktigt, men gott omdöme, god social förmåga, personlig mognad och stresstålighet är också av stor betydelse. Vidare värdesätts samarbetsförmåga, flexibilitet och att du är prestigelös.

 

Typ av anställning

Tjänster vid enheten finns i nivåerna OR 2-6. Du som är GSS/K erbjuds inledningsvis en visstidsanställning om högst 8 år, med möjlighet till förlängning. För OR 6 erbjuds tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas om du inte arbetar i Försvarsmakten idag.

 

Krav för anställning

- Svenskt medborgarskap
- Godkänd säkerhetsprövning
- Värnplikt, GMU eller GU med godkända betyg
- Gymnasieexamen
- Körkort behörighet B

- Kommunicerar obehindrat genom svenska och engelska

Meriterande kvalifikationer
- Utlandstjänstgöring
- Erfarenhet från underrättelse-/säkerhetsarbete
- Skyddsförarutbildning
- Tjänstgjort i liknande tjänst och/eller vid något av FM spaningsförband
- Utbildning på vanligt förekommande understödsvapen i FM
- Erfarenhet inom sjukvårdstjänst
- Kompetens inom samband/IT
- Språk

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Uttagningsprocess
Går du vidare i rekryteringsprocessen kommer du att bli kallad till fältprövande tester och intervjuer under hösten 2019.

Tidigare konkurrenskraftiga resultat:
- Löpning 3 km på 13:30 min
- Marklyft 80 kg x 15 repetitioner
- Statisk rygghäng 90 sek
- Dips 10 st
- Chins 5 st

 Du bör även ha god marschvana med 20 kilos ryggsäck.

 

Övrigt

Tillträde: januari 2020

Individuell lönesättning tillämpas enligt Försvarsmaktens avtal.

Vid frågor eller för mer information: k3-s2x-32undbat@mil.se

 

Fackliga representanter 

ATO-k3@mil.se tel. 0505-451000

 

Sista ansökningsdag

Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2019-06-02. Din ansökan ska innehålla följande:


- Personligt brev inklusive formell ansökan till tjänsten och en levnadsbeskrivning.
- CV inklusive 3 referenter
- Foto (För att underlätta hanteringen av sökande, önskar förbandet att ansiktsbild bifogas i ansökan)

- Kopia av körkort

- Gymnasiebetyg

- Vitsord/omdöme från värnplikt, GMU eller GU

- Övriga intyg, betyg och dylikt relevant för tjänsten


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 april 2019
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Livregementets husarer – K 3
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan