Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) söker analytiker till Terrorismsektionen

Om tjänsten

 

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) söker analytiker till Terrorismsektionen

Vill du bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?

Musts Underrättelsekontor har som uppgift att ge stöd till svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik genom inhämtning, analyser och bedömningar av läget i omvärlden. Med våra bedömningar och rapportering om utländska förhållanden som påverkar terrorhotet mot Sverige och andra länder, bygger vi såväl kort- som långsiktig kunskap hos uppdragsgivarna samt uppmärksammar dem på nya hot.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som analytiker vid Terrorismsektionen kommer du att söka fram och analysera en stor mängd information i våra databaser. Utifrån din analys kommer du att producera egna skriftliga rapporter eller grafik och delge dina resultat i samband med möten och föredragningar. Oftast arbetar du i mindre arbets- och projektgrupper som är tillfälligt sammansatta i ett specifikt syfte. Utöver detta behöver du ha förmåga att kunna arbeta fokuserat med egna uppgifter. Du kommer att samverka nära med andra kollegor inom Must, med andra svenska myndigheter och i internationella sammanhang. Du förväntas löpande bidra till sektionens utveckling av arbets- och analysmetoder och på sikt även stödja andra medarbetare med utbildning och kunskap.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst två års arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten, Polismyndigheten, Säkerhetspolisen, FRA eller annan myndighet med underrättelsefunktion. Du har akademisk examen, alternativt polis- eller officersexamen, eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att vara lämplig för befattningen behöver du en mycket god förmåga att tala och skriva på svenska såväl som engelska. Vi vill även att du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta i databaser och identifiera relevanta mönster i stora mängder information.

 

Meriterande

 • Formell utbildning i underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av myndighetssamverkan inom underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av att arbeta med finansiell information
 • Ämneskunskap inom terrorism, Mellanöstern eller Centralasien
 • Genomförd utlandstjänst
 • Kunskaper i arabiska

 

Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort intresse för att gräva i stora informationsmängder i syfte att utvinna ny kunskap och agerbara slutsatser. Du kan resonera rationellt kring olika pusselbitar av information och har ett nyfiket förhållningssätt till dina egna tankeprocesser. Du är bekväm med att muntligen presentera resultatet av ditt eget och andras arbete i olika sammanhang, ibland med kort förberedelsetid. Vi räknar med att du kan nå resultat och trivas i ett verksamhetsområde som är i ständig förändring och utveckling, och där du därför inte alltid kommer att ha tydliga instruktioner.

Vi söker dig som är social med god samarbetsförmåga och som kan skapa och vårda yrkesmässiga relationer. Du har god förmåga att lära dig nya analys- och informationshanteringssystem. Du har också mycket god analytisk förmåga och känsla för struktur, samt en förmåga att tempoväxla och arbeta med både korta och långa ledtider.

Du är tillfredsställd med att veta vikten av ditt och kollegornas arbete utan att ha möjlighet att berätta för utomstående om detaljerna kring det. Arbetet kräver ett högt säkerhetsmedvetande och en stark integritet.

 

Övrigt

Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Både civila och militära sökanden välkomnas. Befattningen är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen ange referens UndK T.

 

Fackliga representanter
Anders Markow för SACO/Försvar, Katarina Kruse för OFR/S och Roger Ericsson för OFR/S, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan

Din ansökan ska innehålla cv samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Varmt välkommen med din ansökan senast 2019-05-26.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 april 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan