Funktionsföreträdare brandfarlig och explosiv vara vid FMTS

Om tjänsten

Har du erfarenhet av arbete med brandfarlig och explosiv vara och söker en tjänst där du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll? Då kan detta vara tjänsten för dig.

OM VERKSAMHETEN

Förbandet Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) finns representerat på 23 orter. Huvuduppdraget är att förse Försvarsmaktens alla stridskrafter med teknikutbildningar, teknikutveckling och verkstadsproduktion samt besiktning till Försvarsmaktens alla stridskrafter.

Du kommer tillhöra Stabsenheten och J3 som består av sju personer. J3 ansvarar bland annat för kommunikationstjänst, verksamhetssäkerhet, trafiksäkerhet, beredskap och mobilisering samt ledning av förbandets dagliga verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer i första hand att arbeta med specifika uppgifter kopplat till brandfarlig och explosiv vara som beskrivs nedan, men ditt arbete innebär också att du stödjer övriga medarbetare på J3 i den dagliga verksamheten. Då FMTS representeras på flera orter kan det i perioder innebära en del resor.

 • Föreståndare brandfarlig vara (BVKF) för FMTS verksamhet i Halmstad.
 • Föreståndare explosiv vara (IFTEX) för FMTS verksamhet i Halmstad.
 • Följa upp och samordna BVKF/ IFTEX på alla FMTS orter.
 • Stödja chefer på alla nivåer gällande expertis inom BVKF/ IFTEX.
 • Vara FMTS kontaktperson inom området BVKF/ IFTEX.
 • Planera för att FMTS ska få en långsiktig och hållbar föreståndar-organisation på alla orter.
 • Handlägga och hantera nya tillstånd kopplat till BVKF/ IFTEX.
 • Fortlöpande informera verksamhetssäkerhetsofficeren om aktuellt läge inom BVKF/ IFTEX-området.
 • Ingå i FMTS verksamhetssäkerhetsnätverk.

KVALIFIKATIONER

Genomförd kurs vid MHS-K: Hantering brandfarlig vara, 3 föreståndare.

B-körkort.

MERITERANDE

Genomförd kurs vid MHS-K: Hantering explosiv vara, 4 föreståndare.

PERSONLIGA EGENSKAPER/FÖRUTSÄTTNINGAR

Vi söker dig som har en god pedagogisk och social förmåga. Det är av stor vikt att du kan arbeta på ett självständigt och initiativrikt sätt. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och har en god samordnings-, samarbets- och framdrivningsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

OM TJÄNSTEN

Vi välkomnar såväl civila som militära ansökande. Tjänsten är en tillsvidareanställning, med placering i Halmstad som inleds med sex månaders provanställning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Roger Ottosson, chef J3, via telefon 070-672 13 41 eller Anton Myte, verksamhetsäkerhetsofficer, via telefon 070-550 67 54.

Fackliga representanter 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Jörgen Jansson

OFR-O: Gabriel Bris

ÖVRIGT

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet motiverar du varför du söker och är lämplig för denna befattning.

Varmt välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 april 2019
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan