Helikopterflottiljen söker troppchefer (OR6-7) till 434.Underhållspluton

Om tjänsten

43.FLYGBASKOMPANIET OCH 434.UNDERHÅLLSPLUTON SÖKER TROPPCHEFER (OR 6-7)

OM TJÄNSTEN

Är du intresserad av logistik och vill arbeta som chef? Nu söker 43.Flygbaskompaniet och 434.Underhållspluton troppchefer till drivmedelstroppen och förplägnadstroppen. Saknar du specifik utbildning inom drivmedel eller förplägnad så är detta inget hinder, då utbildning inom funktionen kommer att genomföras.

43.Flygbaskompaniet, Linköping
43.Flygbaskompaniet är dimensionerat för att med egna resurser på en eller flera platser upprätthålla start- och landningsmöjligheter för understödda helikopter-, stridsflyg-, transportflyg- samt specialflygenheter. Kompaniet har dessutom till uppgift att lösa bland annat följande uppgifter/funktioner: logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

434.Underhållspluton
Underhållspluton indelas i plutonsledning, gods- och transporttropp, flyg- och fordonsdrivmedelstropp, förplägnadstropp samt aggregat- och verkstadsgrupp.

Underhållspluton ansvarar för att försörja understödda enheter med förnödenheter. Uppgifterna innefattar bland annat att transportera materiel, upprätta och drifthålla till exempel tankningsplatser, arbets- och förläggningsutrymmen samt kokcontainer vid tillfälliga flygplatser och flygbaser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Drivmedelstroppchef
Drivmedelstroppchefen leder och ansvarar för troppens verksamhet. Några av arbetsuppgifterna är att utbilda troppens personal enligt gällande regelverk, planera för troppens förmågeuppbyggnad, planera för tankningsuppgifter samt inneha arbetsgivaransvaret för troppens personal. Tjänsten innebär stor frihet under ansvar då troppen är en efterfrågad resurs över hela året och kan direkt underställas andra enheter. Som troppchef är du också flottiljens kompetensbärare avseende drivmedelstjänsten. Tankning sker både inom flygbasen men även som taktiska tankningar utanför basområdet. Troppen arbetar både med flygdrivmedel och med fordonsdrivmedel, vilket ställer höga krav på såväl troppchef som soldat. Arbetet innefattar även understöd till plutonens övriga verksamheter.

Förplägnadstroppchef
Förplägnadstroppchefen leder och ansvarar för troppens verksamhet. Förutom att ansvara för förplägnadstjänsten och vattentjänsten på kompaniet är troppchefen även personalansvarig för troppens personal. Troppchefen ansvarar för flygbasens förplägnad innefattande bland annat livsmedelsbeställning, vattenförsörjning och lagerhållning av livsmedel. Arbetet innefattar även understöd till plutonens övriga verksamhet.

Krav

 • Svensk medborgare
 • B-körkort och militärt förarbevis
 • Godkänd specialistofficers- eller officersutbildning
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav

Meriterande kvalifikationer

 • Förarbevis tung lastbil eller körkort klass C
 • Förarbevis tungt släp eller körkort klass CE
 • Tidigare erfarenhet av underhållstjänst
 • Tidigare erfarenhet av personalansvar
 • Tidigare erfarenhet av förplägnadstjänst eller drivmedelstjänst
 • Fordonsinstruktör

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Linköping

Lön: Individuell lön enligt Helikopterflottiljens lönestruktur

Tillträde: Efter överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-02. Ansökan ska innehålla minst personligt brev och CV i filformat PDF eller DOC (DOCX).

Icke komplett ansökan tas ej vidare i anställningsprocessen.

Tillsättning av tjänsten sker efterhand vilket innebär att annonsen kan komma att stängas före sista ansökningsdag.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Mj Roger Nicklasson 013-28 30 00 (växel) alternativt Roger.nicklasson@mil.se

 

Fackliga representanter
OFR/O, Mats Häggström
OFR/S, Caroline Nilsson
SACO, Anneli Helmersson
Samtliga nås på telefonnummer 013-28 30 00 (växel)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 maj 2019
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan