Chefsassistent till planerings- och ekonomiavdelning vid Högkvarteret

Om tjänsten

Drivs du av att identifiera och genomföra förbättringar i en organisation i ständig utveckling? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi beslutsunderlag för Försvarsmaktens högsta ledning.

Ledningsstaben leder arbetet i Försvarsmaktens högkvarter. I uppgiften ingår att samordna arbetet i högkvarteret samt att ta fram beslutsunderlag för överbefälhavaren. Inom ledningsstaben finns bland annat funktioner för strategisk inriktning, planering och ekonomistyrning, verksamhetsutveckling och internationell samverkan.

Ledningsstabens planerings- och ekonomiavdelning består av ca 56 medarbetare, varav hälften är civila och hälften är militärer. Chef för avdelningen är Försvarsmaktens ekonomidirektör och avdelningen är organiserad i fyra sektioner; planering, uppföljning och analys, redovisning och materiel & logistik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med administrativt stöd till Ekonomidirektören, Planeringschefen och Stabschefen. Arbetsuppgifterna utgörs i huvudsak av kalenderuppföljning, mötes, rese- och besöksadministration, protokollföring, inköp och beställningar, ekonomiadministration, lokalfrågor och avdelningsgemensamma aktiviteter.
Stödja ledning avseende planering, samordning, genomförande och uppföljning av dagliga rutiner. Du kommer att sköta hantering av öppna och hemliga handlingar, vara säkerhetsman samt utveckla avdelningens arbetsrutiner.
Arbetsuppgifterna ställer stora krav på integritet, självständighet och ordning samt att kunna hantera många uppgifter samtidigt. Din roll kommer att täcka flertalet kontaktområden, internt som externt och arbetet kommer att vara både självständigt och teambaserat.

Kvalifikationer
• Gymnasieexamen med administrativ och/eller ekonomisk inriktning eller motsvarande relevant utbildning.
• Erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete vid t.ex. myndighet, advokatbyrå eller bolag.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
• God kunskap i Officepaketet.
• Körkort lägst *B***

Meriterande
• Kunskap om Försvarsmakten eller försvarssektorn.
• Erfarenhet av SAP/Prio

Personliga egenskaper
Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden. Du har en hög känsla för service, är i hög grad självgående och tar egna initiativ. Du har hög integritet, en väl utvecklad kommunikationsförmåga samt är utåtriktad och trygg i din roll. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du har en god förmåga att självständigt prioritera och organisera ditt arbete.
Du bör också ha förmåga att se förändringspotential i administrativa rutiner och föreslå förändringar. Vidare är du pragmatisk och har god samarbetsförmåga eftersom tjänsten innebär många kontaktytor. Som person bör du trivas i en krävande och dynamisk miljö där tempot, åtminstone tidvis, är högt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Befattningen är civil. Tjänsten ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning sker innan anställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Befattningen är placerad vid Försvarsmaktens Högkvarter i Stockholm.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Stabschef LEDS PLANEK, Fredrik Körner, 08-562 816 91.

Fackliga kontakter
OFR/O HKV, Arne Nilsson, 08-788 79 20
OFR/S HKV, Pia Almström, 08-788 84 07
SACO HKV, Camilla Robertsson, 08-788 76 32
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan, 08-788 90 03


Välkommen med din ansökan som ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för denna tjänst. Senast den 2019-05-20. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 maj 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan