Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker till den interna säkerhetstjänsten säkerhetshandläggare inom området säkerhetsprövning

Om tjänsten

Must interna säkerhetstjänst arbetar aktivt med att förebygga och motverka säkerhetshot inom områdena fysiskt skydd, informationssäkerhet och personskydd,  vilket säkerhetsprövning och säkerhetsskyddsavtal utgör är del av.

Enheten har hög kompetens såväl militärt som civilt med stor erfarenhet från militära och andra relevanta samhällsområden. Enhetens arbete präglas av kompetens, integritet och kvalitet samt av den goda gruppdynamik som den kännetecknas av och värnar om.

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsprövare kommer du i huvudsak att utreda lojalitet, pålitlighet och sårbarhet hos de personer som deltar eller kan komma att delta i MUST säkerhetskänsliga verksamhet.

Du kommer att arbeta inom säkerhetsprövningsprocessens alla delar, vilka till exempel utgörs av grundutredning, skyddssamtal, säkerhetssamtal och uppföljande samtal. Du ska i arbetet även stödja den administration som rör säkerhetsprövning, registerkontroll, Personell Security Clearance (PSC) och andra vid sektionen fastställda säkerhetsskyddsrutiner.

Som medarbetare vid enheten förutsätter vi att du aktivt deltar i arbetet med att utveckla framtidsvision och metoder för vårt säkerhetsprövningsarbete. I arbetet kan det ingå resor inom Sverige.

Kvalifikationer

- gymnasial utbildning eller högre.

- flerårig erfarenhet av personbedömning, personutredning, personurval eller motsvarande.

- god förmåga att formulera dig väl i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer

- arbetat med säkerhetsprövning eller bakgrundskontroll.

- utbildning inom beteendevetenskap.

- arbetat inom ramen för säkerhetstjänst.

- utbildning inom underrättelse- och/eller säkerhetstjänst.

- arbetat i Försvarsmakten.

- arbetat med säkerhetsskyddade upphandlingar med säkerhetsskyddsavtal (SUA).

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi söker dig som har hög integritet och är kvalitetsmedveten, prestigelös, servicemedveten och ansvarstagande. Du kommer att arbeta i en kompetent verksamhet som värdesätter hög kvalité och ställer krav på sina medarbetare samtidigt som man är lyhörd och öppen för förändring.

Du ska kunna arbeta självständigt men även i grupp. Du är strukturerad och noggrann. Du är analytiskt lagd och har en fallenhet att se detaljer och kunna sammanställa dem till en helhet. Som person har du lätt att knyta kontakter och skapa ett förtroende., samt har en förmåga att utveckla och bibehålla dessa.

Då arbetet präglas av uppgifter med hög sekretess krävs ett gott omdöme och ett högt säkerhetsmedvetande.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Säkerhetschef Martin Bissmarck 08-788 75 00

Fackliga representanter

SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Roger Ericson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning Arbetsort: Stockholm.

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-26Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 maj 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan