Markverkstad Norr söker Sektionschef i Boden

Om tjänsten

Har du några års erfarenhet i ledande befattning inom verkstadsproduktion? Har du teknisk eller verkstadsteknisk bakgrund? Är du en ledare med helhetssyn och förmåga att entusiasmera och motivera? Då kan du vara den chef vi söker till Boden.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både eget ansvar och goda möjligheter till att kompetensutvecklas.

Du tillhör Markverkstad (Mv) Norr som är en enhet inom Försvarmaktens tekniska skolor, FMTS, med ca: 140 medarbetare. Vi bedriver verksamhet i Boden, Luleå, Arvidsjaur, Vidsel och Umeå.

Mv Norr levererar tjänster enligt kundkrav och är auktoriserad för underhåll av militär flygbasmaterielenligt kraven i Regler för Militär Luftfart (RML V-6-B), vilket motsvarar det civila EASA Part -1-4-5 regelverk. Mv har även auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020.

Sektionen består av Garnisonslager (GL) och Kundmottagning. GL hanterar reservdelsförsörjning, gods och lagerhantering med 5 reservdelsmän, 3 godsmottagare och 1 serviceman. Kundmottagningen är för närvarande under utveckling och bedöms uppgå till ca 3 kundmottagare.

Ditt arbete som chef

Du leder och fördelar det dagliga arbetet inom sektionen. Du har ett personal- och arbetsmiljöansvar för ca 13 medarbetare. Du motiverar medarbetarna till att öka sin förmåga att ta eget ansvar för produktionen samt att driva förbättrings- och förändringsarbete inom sektionen. Du är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal.

Arbetets fokus ligger på att den dagliga produktionen drivs effektivt och utvecklas. Du har ett tydligt resultatansvar och ansvar för att verksamheten klarar kraven enligt Markverkstädernas verksamhetsledningssystem och andra certifieringar. Som chef företräder du myndigheten enligt Försvarmaktens värdegrund med ledorden öppenhet, resultat och ansvar.

Kvalifikationer

 • Dokumenterad erfarenhet av liknande tjänst i ledande befattning med resultat-, produktions-, personal- och arbetsmiljöansvar
 • Lägst treårigt gymnasium verkstadsteknisk inriktning eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Kommunicerar obehindrat i svenska och engelska, i tal såväl som i skrift
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i arbetsledning, produktionsplanering och produktionsuppföljning
 • Kunskaper om lagars och förordningars påverkan i verkstadsproduktion

Meriterande

 • God datorvana i Officepaketet och SAP
 • Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll i Försvarsmakten
 • Utbildning inom ledarskap och arbetsmiljö

Personliga egenskaper

Vi söker dig som leder, motiverar och förser andra med befogenheter för att effektivt nå gemensamma mål. Som person är du serviceinriktad, strukturerad, självgående samt har en ekonomisk medvetenhet. Du ger dina medarbetare stöd och förutsättningar i sitt arbete och skapar delaktighet. Du främjar samarbete inom och mellan grupper/enheter och för en dialog om uppgiften med dina medarbetare. Jobbet kräver god administrativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Resor förekommer i tjänsten. Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.

I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten. Som en del i urvalsarbetet kan tester komma att genomföras.

Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Vid frågor kring tjänsten kontakta chef Mv Norr Robert Åhlberg 072-239 40 82.

Fackliga representanter 035-266 20 00.

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

Varmt välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 maj 2019
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan