Ställföreträdande Avdelningschef förvaltning av affärssystem

Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och göra skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på! Vill du arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer med många spännande förändringar vid horisonten, då ska du söka till oss!

Systemförvaltningsenheten förvaltar Försvarsmaktens IT-system såsom exempelvis PRIO (SAP), SharePoint, logistiksystem, ärendehanteringssystem, integrationsplattformar m.m. Vi är drygt 200 medarbetare, jämnt fördelat mellan kvinnor och män, samt ett stort antal konsulter. Huvudkontoret finns i Stockholm och vi har också verksamhet i Arboga och Boden. Enhetens uppgift är att vidmakthålla, utveckla samt säkra robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Vi erbjuder en arbetsplats som bygger på ansvarskultur med uppdragstaktik och målstyrning. Ledarskapet hos oss ska präglas av att skapa förutsättningar för medarbetare att lyckas, trivas på sin arbetsplats och känna stolthet över sitt jobb. Du kommer att arbeta i ett härligt mångkulturellt gäng där vi arbetar tillsammans för att nå bästa resultat. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och vi uppmuntrat att du tränar på arbetstid tre timmar i veckan.

Till avdelningen SAP-förvaltning söker vi nu en ställföreträdande avdelningschef. Avdelningen består av cirka 55 medarbetare samt cirka 80 konsulter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ställföreträdande avdelningschef kommer du att stödja avdelningschefen i dennes uppgift att leda verksamheten inom avdelningen. Du blir direkt underställd avdelningschefen och utövar, i dennes frånvaro, arbetsgivarens fulla ansvar gentemot avdelningens medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer främst vara att stödja avdelningschefen i att leda, styra och följa upp avdelningens uppgifter och verksamhet inom ramen för enhetens uppdrag . Du medverkar till att avdelningens produktion genomförs på ett sådant sätt att enhetens och förbandets leveranskrav uppfylls. Verksamheten präglas av förändring och arbetsuppgifterna är mångfasetterade och i många fall komplexa. 

Kvalifikationer
• Har en akademisk utbildning och gärna med inriktning mot IT och informationssystem, alt. har förskaffat sig motsvarande utbildning/erfarenhet inom Försvarsmakten eller annan myndighet/organisation.
• Flerårig erfarenhet av att leda personal, gärna chefer, samt erfarenhet av att leda produktion i en kompetensorganisation.
• Har erfarenhet från systemförvaltning, projektledning samt av utredningsarbete.
• Har god analytisk och strategisk förmåga liksom god förmåga att skapa förtroende hos medarbetarna och hos samarbetspartners, i och utanför Försvarsmakten.
• Är en god kommunikatör och kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Meriterande
• Erfarenhet av statlig verksamhet liksom erfarenhet av förvaltning, utveckling eller drift av IT-system samt har erfarenhet från att arbeta processorienterat.
• Erfarenhet och förmåga att tillsammans med andra bygga struktur baserat på vedertagna IT-förvaltningsmodeller/metoder som t.ex. PM3 och ITIL.
• Bred kompetens inom SAP eller liknande affärssystem och förståelse för hur ett affärssystem med flera områden är uppbyggt både på en teknisk och funktionell nivå

Personliga egenskaper
Som chef och ledare är du resultat- och personalinriktad utan att tappa fokus på vägen framåt. Du kan inspirera och motivera andra genom att vara ett föredöme. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna är att du kan hantera en periodvis hög arbetsbelastning, är situationsanpassad med en förmåga att se helheten. Du har en förmåga att visa personlig omtanke och se individens behov. Arbetet innebär många interna och externa kontakter vilket förutsätter en mycket god samarbetsförmåga och social kompetens. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du som vill arbeta i en föränderlig miljö, tycker om utmaningar och vill göra skillnad kommer att trivas hos oss.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping senast från 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på att, del av tid, tjänstgöra i Stockholm.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tillsvidareanställning 6 månaders provanställning tillämpas

Arbetsort: Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Fredrik von Feilitzen på telefonnummer 0706-917 255.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
För SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Mikael Wallo samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-393500.


Välkommen med din ansökan senast 2019-06-03.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 maj 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan