Rekrythandläggare K 3

Om tjänsten

Livregementets husarer söker rekrythandläggare till HR-avdelningen. Vi söker dig som är intresserad av ett jobb där du driver egna processer, samordnar och handlägger förbandets frågor gällande värnpliktiga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som rekrythandläggare arbetar du med handläggning av personärenden före, under och efter militär grundutbildning. Du kommer att arbeta med frågor som främst rör värnpliktig personal men även beröras av frågor som berör anställda soldater, yrkesofficerare och civila. I ditt dagliga arbete kommer du att samverka med andra myndigheter som t.ex. rekryteringsmyndigheten (TRM).

Du stödjer krigsförbandschefen med behovssättning och krigsplacering samt säkerställer att författningsenlig hantering sker vid nominering, avskiljning och granskningsnämnd under grund- och repetitionsutbildnignen. Du arbetar med att samordna de värnplikitgas karriärplanering under GU samt stödja förbandets rekryteringsofficer vid granskning av behörigheter och betyg. I rollen ingår att vara väl förtrogen med medinflytandesystemet, stödja auditör i rättsfrågor enligt lagen om totalförsvarsplikt och kunna agera sakkunnig i totalförsvarsfrågor grundutbildning.

HR-avdelningen tillhör regementsstaben som stödjer regementschefen i dennes ledning. HR-avdelningen har till uppgift att arbeta konsultativt gentemot chefer samt att funktionsleda inom HR-området.

Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • Relevant gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens/erfarenhet.

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten/militär utbildning.
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens stödsystem t.ex. ATLAS, Prio (SAP), VIDAR etc.
 • Erfarenhet av yrkesvägledning.Kunskaper i arbetsrätt och förvaltningsrätt.
 • Kunskaper i lagen om Totalförsvarsplikt.
 • Utbildning utbildningsadjutant.
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet och har en förmåga att arbeta självständigt samt ta egna initiativ. Du är positiv och lösningsfokuserad med en mycket god administrativ förmåga. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya förutsättningar och arbetsuppgifter. Vidare skall du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer då du i ditt arbete kommer att möta människor med väldigt olika erfarenheter och bakgrund. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Karlsborg
Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning,
tillträde enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning 
Sista ansökningsdatum: 2019-06-09

 

Frågor om tjänsten

HR-chef Fredrik Kättström, tel 070 600 85 38

Fackliga kontakt

ATO tel, 0505-45 10 00

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 maj 2019
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-06-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan