Kommunikatör till Marinbasen

Om tjänsten

Marinbasen söker en kommunikatör till Stabsavdelningen. Avdelningen ansvarar för Marinbasens kommunikationsarbete, internt som externt, till stöd för våra övergripande mål och uppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kommunikatör på förbandet kommer du främst att arbeta med det dagliga kommunikationsarbetet. Det innebär att du, utifrån planer och styrdokument i samråd med kommunikationschefen, bland annat kommer arbeta med att producera talepunkter, texter, bilder och filmer som bidrar till att kommunikationstjänsten inom Marinbasen når de satta målen. Som kommunikatör förväntas du även, efter förmåga, bidra i förbandets långsiktiga kommunikationsarbete. Du kommer även, med stöd av kommunikationschefen, ansvara för egna projekt.

Kvalifikationer
• Kommunikationsutbildning på högskolenivå, alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• Mycket god förmåga att anpassa texter till olika kanaler och målgrupper
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och god förmåga på engelska
• Vana av digitala informationskanaler
• Svensk medborgare
• Uppfyller de fysiska kraven för att krigsplaceras i krigsförbandet Marinbasen
• Körkort klass B
• Godkänd efter genomförd säkerhetsprövning

Meriterande kvalifikationer
• Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten med en militär grundutbildning el annan militär utbildning
• Kunskap om produktion av still- och rörligbild

Personliga egenskaper
Vi tror att du är i början av din kommunikatörskarriär och har en vilja att lära och utvecklas som kommunikatör. Du har en eftergymnasial utbildning och erfarenhet av praktiskt kommunikationsarbete. Vi tror även att du har lätt för att identifiera kommunikationsbehov, och att du har förmågan att bygga förtroende till chefer och medarbetare i organisationen. Du gillar att vistas ute i de miljöer där våra krigsförband verkar, exempelvis i samband med militära övningar. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en civil befattning med placeringsort i Karlskrona. Internutbildning och resor i tjänsten förekommer. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser. 
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras innan anställning. Arbetsprover kan komma att efterfrågas.
I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Tillträde 15 augusti eller efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Kommunikationschef Carolina Lorentzson Nilsson, telefon: 0455-861 26 eller via e-post: info-marinb@mil.se. Frågor kring anställningen HR-generalist Ewa Remskog 0455-866 68.

Facklig företrädare
OFR/O Mikael Danielsson
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
SEKO, Jan-Anders Nilsson
SACO, Lisbet Landin
Samtliga nås via växel 0455-85 000

Välkommen med din ansökan, innehållandes CV, personligt brev och referenser, senast 2019-05-31.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 maj 2019
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan