Administratör till Högkvarterets infrastrukturavdelning

Om tjänsten

Vill du arbeta med administration och chefsstöd på Försvarsmaktens högkvarter? På Infrastrukturavdelningen erbjuder vi möjligheten att kombinera ditt intresse för infrastrukturfrågor och Försvarsmaktens uppdrag i en tjänst med fokus på administrativa uppgifter.

I denna roll stödjer du såväl avdelningsledningen som medarbetare vid de två sektionerna. Infrastrukturavdelningen ansvarar bland annat för att Försvarsmaktens behov av anläggningar och lokaler tillgodoses och att de militära myndigheternas behov beaktas i samhällsplaneringen. Ett arbete hos oss ger dig god inblick i Försvarsmaktens organisation och pågående och planerade infrastrukturprojekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Stödja avdelningen med hantering av beställningar i PRIO, mötesbokningar, besöksanmälningar, fördelning av ärenden och inkomna handlingar samt andra administrativa uppgifter.
 • Planera och stödja vid genomförandet av årligen återkommande konferenser, planeringsdagar och utbildningstillfällen för såväl stora som mindre grupper.

Kvalifikationer:

 • Erfarenhet av arbete vid statlig myndighet
 • En väl utvecklad kommunikativ förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt att hantera information i form av kartor och textdokument
 • Goda kunskaper i office-paketet

Meriterande kvalifikationer:

 • Kännedom om Försvarsmaktens och totalförsvarsmyndigheternas arbete/organisation/uppdrag.
 • Erfarenhet av tjänstgöring vid militär stab, företrädesvis på bataljonsnivå eller högre.
 • Goda kunskaper i ärendehanteringssystemet VIDAR samt i PRIO (framförallt vad avser beställningar, skiftplanering m.m.).
 • Kunskaper om förvaltningslagstiftningen, plan- och bygglagen och miljöbalken.
 • Signalskyddsutbildning

Personliga egenskaper:
För att trivas hos oss har du ett stort samhällsintresse, delar Försvarsmaktens värdegrund och är beredd att företräda avdelningen i kontakt med andra. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med ett stort eget ansvar samtidigt som du arbetar nära dina kollegor. Du trivs med stundtals hög arbetsbelastning och vet hur du agerar under stress.

Rollen som administrativt stöd ställer krav på en hög servicenivå och egen initiativförmåga. Du har en god förmåga att se vad som behöver göras och att arbeta självständigt med flera uppgifter parallellt. Du kan också kommunicera med små och stora grupper och är van att kommunicera vi både e-post och telefon. I rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Uppgifter om tjänsten kan lämnas av Camilla Bramer, sektionschef Fysisk planering. Nås via växeln på 08 788 75 00.

Fackliga representanter
SACO, Camilla Robertsson
Försvarsförbundet, Pia Almström
SEKO, Hans Monthan
Officersförbundet, Arne Nilsson
Samtliga nås via växeln på 08 788 75 00

Övrigt
Tjänsten är placerad vid Infrastrukturavdelningen på Högkvarteret med arbetsort Stockholm.
Tjänsten är tills vidare och inleds med 6 månaders provanställning.
Tillträde så snart som möjligt.
Det är en civil befattning.
Säkerhetsprövning sker innan tillträde.

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-05. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för befattningen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 maj 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-06-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan