Materielhandläggare till Arboga

Om tjänsten

Har du erfarenhet av tekniska beredningar och inköp? Har du arbetat med logistik? Har du utbildning eller erfarenhet av kemikalier? Då kan du vara den materielhandläggare vi söker!

Om tjänsten
Hos FMLOG får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. 

Du kommer arbeta vid FMLOG Försörjning som anskaffar, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att planering, transport och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete.

Avdelningen Återanskaffning Resmat materielplanerar och anskaffar reservdelar och förbrukningsmateriel till Försvarsmakten. Vår uppgift är att se till att rätt materiel med rätt kvalité finns när och där den behövs. Medarbetarna har goda kunskaper om materielen samt hur statlig upphandling ska ske.

Vi söker materielhandläggare som skall arbeta inom kemimaterielområdet.

Som materielhandläggare arbetar du med varierande frågor för att skapa en effektiv försörjning av reservdelar och förbrukningsmateriel. Du behovsplanerar och genomför inköp inom avdelat område, men hjälper även till inom andra områden. Arbetsuppgifter inom logistik, teknik och inköp ingår i det dagliga jobbet och du kommer att ha kontinuerliga kund- och leverantörskontakter.
Arbetet sker till stor del i systemet PRIO (SAP).
Du deltar i möten med kunder och leverantörer vilket innebär att resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer
• Du har en slutförd gymnasieutbildning, gärna med teknisk/kemisk inriktning, alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren kan bedöma som likvärdig.
• Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift
• Goda kunskaper i Office-paketet.

Meriterande kvalifikationer
• Arbetat med frågor inom logistik, behovsplanering och/eller inköp.
• Erfarenhet PRIO/SAP
• B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel och har förmågan att planera samt prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du behöver ha en god samarbetsförmåga, vara självgående samt kvalitetsmedveten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som bidrar positivt till verksamhetens utveckling.

Övrigt
Tillträde snarast efter överenskommelse.
Tjänsten är placerad i Arboga och avser en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Vid frågor ber vi dig kontakta Christina Hedman på telefon 070-674 96 80.

Fackliga representanter
OFR/S, Håkan Antonsson
SACO, Pernilla Kjellgren
SEKO Försvar, Kurt Ragnarsson
Samtliga nås via växeln på telefonnummer 0589-40400


Välkommen med din ansökan senast 2019-05-29. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 maj 2019
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan