Säkerhetshandläggare SUA till Försvarsmakten

Om tjänsten

Med hänsyn till ändrade regelverkskrav söker vi nu handläggare som ska arbeta med säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal, SUA.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer handlägga alla förekommande frågor inom SUA-området där vi som myndighet är ålagd att följa säkerhetsskyddslagen, säkerhetsskyddsförordningen samt föreskrifter. Arbetet innebär verksamhet inom myndigheten samt även mot SUA-företag. Du kommer hantera SUA-ärenden bland annat genom arbete med dokumentation och databaser, genomföra företagsbesök, säkerhetsutbildningar och säkerhetsprövningar såväl internt som externt. I dina arbetsuppgifter ingår även att genomföra säkerhetsskyddskontroller vad avser SUA samt hantera ansökningar om registerkontroll, besökstillstånd, fototillstånd. I rollen ingår även kontakter med andra myndigheter och företag.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha;

 • Eftergymnasial utbildning med säkerhetsskyddsinriktning eller annan erfarenhet och/eller utbildning som vi bedömer likvärdigt
 • Erfarenhet av att självständigt handlägga ärenden
 • Erfarenhet av arbeta i administrativa IT-system
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska
 • Svensk medborgarskap
 • Körkort klass B

Meriterande kunskaper är;

 • Genomgången säkerhetsutbildning inom försvarsmakten, helst inom SUA och säkerhetsprövning
 • Eftergymnasial pedagogikutbildning
 • Erfarenhet av arbete med motsvarande arbetsuppgifter inom statlig myndighet

Personliga egenskaper

Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör och har du samma ambition kommer du trivas hos oss. Du ska ha en hög grad av samarbets- och kommunikationsförmåga för att skapa goda och långsiktiga relationer med kunder och entreprenörer. Du är van att arbeta med ett eget ansvarsområde, ta ansvar och driver dina frågar så vi når våra uppsatta mål. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket kräver att du har förmågan att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Rollen kräver att du är uthållig samt har en hög integritet

För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi uppskattar en god lagkamrat som bidrar med sin personlighet till gruppen. Då vi ibland har arbetsuppgifter förlagda utanför kontoret behöver du kunna resa samt även ibland övernatta på annan ort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt

I försvarsmakten benämns tjänsten som säkerhetshandläggare.

Tjänsten är en civil befattning och tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Resor förekommer och är i regel planerade.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 26 maj 2019. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev som sänds till helena.faring@mil.se.

 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43

 

Välkommen med din ansökan!

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 maj 2019
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan