Försvarsmakten söker Systemtekniker/IT-drifttekniker

Om tjänsten


Vill du vara med och bidra med din kunskap och personlighet till en avdelning som präglas av engagerade medarbetare med en stark sammanhållning där vi dagligen samverkar med våra kunder och andra intressenter?

 

Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På Försvarsmakten möts du av vänliga, engagerade kollegor och vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden öppenhet, resultat och ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Systemtekniker/IT-drifttekniker vid Försvarsmakten har du en viktig roll och kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för delar av Försvarsmaktens IT-system. Dina arbetsuppgifter omfattar drift och förändring inom bland annat Windows Microsoft Server, virtualisering, tunna klinter, lagringslösning, backup/restore samt viss applikationsdrift. Vi arbetar i team där varje team ansvarar för användarsupport, vidmakthållande och vidareutveckling av de system som ingår i ansvarsområdet.

 

Inom tjänsten finns möjligheter till att utvecklas och specialisera sig inom ett eller flera specifika områden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning med It-inriktning
 • kunskaper inom Microsoft Windows server och/eller nätverk/kommunikation
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska
 • god förmåga uttrycka sig i tal och skrift i engelska
 • Svensk medborgare
 • B-körkort

Vi ser gärna att du även har kunskaper inom något eller några av nedanstående specialistområden:                      

 • Klient/Server miljö
 • DNS
 • Ciscoprodukter
 • Routerkonfiguration
 • VMware
 • IP-telefoni
 • IAM
 • OS3

 

Personliga egenskaper

Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör och har du samma ambition kommer du trivas hos oss. Du ska vara van att arbeta med ett eget ansvarsområde, ta ansvar och driva dina frågar så vi når våra uppsatta mål. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt förmåga att sammarbeta med olika intressenter både internt och externt.

 

I rollen är det viktigt med en hög integritet och förmåga att hantera viktig information. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig samt vara tydlig och kommunikativ. Du har också förmågan att snabbt och enkelt sätta dig in i olika verksamheter och tekniska lösningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

 

Övrigt

I försvarsmakten benämns dessa tjänster som: Systemtekniker IT-drifttekniker. 

Tjänsten är en civil befattning och tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Placeringsort är Stockholm och tillträde snarast eller enligt ök.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43

Välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2019. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev som sänds till helena.faring@mil.se skriv tjänstens titel i ämnesraden

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 maj 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan