Företagssköterska/sjuksköterska till Försvarshälsan Livgardet/Kavallerikasern

Om tjänsten

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för rekryter och kadetter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Försvarshälsan Livgardet bedriver verksamhet vid våra avdelningar i Kungsängen, i Stockholm samt vid Militärhögskolan i Solna/Karlberg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Välkommen till en tjänst som företagssköterska/sjuksköterska i en omväxlande och spännande miljö! Arbetsuppgifterna innefattar bland annat hälsoundersökningar, vaccinationer, rehabilitering och insatser vid arbetsrelaterad ohälsa. I den specifika befattningen vid Kavallerikasern ingår också att leverera hälso- och sjukvård till våra pliktiga rekryter som genomför grundutbildning vid Livgardet.

Som företagssköterska/sjuksköterska på Försvarshälsan Livgardet/Kavallerikasern kommer du att ha ett nära samarbete med företagsläkare, psykolog, hälsopedagog, fysioterapeut/ergonom, arbetsmiljöingenjör samt medicinsk sekreterare. Teamarbete genomsyrar vårt arbetssätt i den dagliga verksamheten.

Vid mottagningen på Kavallerikasern tjänstgör också två företagssköterskor med uppdrag att leverera företagshälsovård gentemot andra kundenheter och ett nära samarbete med dem är väl inarbetat.                                            

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst fem års yrkeserfarenhet samt innehar relevant specialistkompetens, med fördel inom företagshälsovård eller öppen hälso- och sjukvård. Körkort lägst B är ett krav för tjänsten.

Meriterande utbildning/kunskap

 • Erfarenhet av arbete inom företagshälsa.
 • Erfarenhet av mottagningsarbete motsvarande primärvård.
 • Erfarenhet av att arbeta i multiprofessionellt team.
 • Erfarenhet av hälsofrämjande, förebyggande, behandlande och rehabiliterande arbete på olika nivåer.

Personliga egenskaper

Som företagssköterska/sjuksköterska hos oss behöver du vara initiativtagande, samspelande och flexibel. Vi värderar att du kan vara självgående och kan ta ansvar för ditt eget arbete. Samtidigt är god samarbetsförmåga med det tvärprofessionella hälsoteamtet en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 

Övrigt

Tjänsten är i huvudsak förlagd till centrala Stockholm, Lidingövägen 28, men tjänstgöring vid våra andra mottagningar kan vid behov förekomma, främst i Kungsängen nordväst om Stockholm.

Arbetstid: 40 h/v måndag-fredag, på dagtid. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma i samband med t ex sjukvårdsberedskap vid militära övningar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde fr o m 2019-09-15, eller enligt särskild överenskommelse. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning.

Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för Försvarsmaktens lönepolicy. Löneanspråk anges i ansökan.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Ansökan sker endast via rekryteringsverktyget Reachmee, bifoga CV och personligt brev.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas gärna av:

Catharina Hedström, företagssköterska Försvarshälsan Livgardet/Kavallerikasern

tel. 076-890 49 65, catharina.hedstrom@mil.se

 

Linus Hörnberg, enhetschef Försvarshälsan Livgardet

tel. 070-213 84 90, linus.hornberg@mil.se

 

Fackliga representanter:

Kontaktas via växeln 08-584 540 00

SACO-F, Johan Gillemyr

OFR/S, Madeleine Daleo

OFR/O, Stefan Morin

SEKO-F, Thomas Klasson

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-31!

Försvarshälsan bedriver företagshälsovård och är aktiva i Försvarsmaktens hälsofrämjande arbete. Vi bedriver också arbetsrelaterad hälso- och sjukvård för rekryter och anställda, upprätthåller sjukvårdsberedskap vid militära övningar samt är en integrerad del i förbandets samlade insatser.
Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 maj 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarshälsan Region Mälardalen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan