Kundmottagare till teknisk avdelning, Skaraborgs flygflottilj F7

Om tjänsten

Teknisk kundmottagning (TKM) vid teknisk avdelning F7 söker en kundmottagare med placering i Såtenäs.

Den tekniska avdelningen samordnar teknisk tjänst för mark- och basmateriel inom garnisonen. Avdelningen är indelad i bland annat en sektion för teknisk kundmottagning (TKM) som är garnisonens huvudsakliga hänvisning beträffande materielunderhåll för mark- och basmateriel.
TKM beställer materielunderhåll vid verkstäder eller vid andra företag (inom försvarmakten eller annan avtalad civil leverantör) och svarar även för att skapa förutsättningar för materielunderhåll på garnisonen genom att driva vårdresurser och lämna tekniskt stöd. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kundmottagare är din huvudsakliga arbetsuppgift att bemanna en kundmottagning. Stor del i denna uppgift är att ta emot kunder vid garnisonen, bereda och prioritera inkommande underhållsbehov, upprätta, återrapportera samt göra avslut på beställningar. Arbetet kräver en god dialog med olika enheter. Stor del av beställnings- och redovisningsarbetet genomförs i försvarsmaktens IT-system PRIO (SAP) samt LIFT. Uppgifterna skall lösas i samtliga beredskapsnivåer (fred, kris och krig). Arbetet innebär även medverkan i drift och underhåll på garnisonens vårdanläggningar.

Kvalifikationer:

 • Gymnasieutbildning med produktion-/fordonsteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
 • Goda datorkunskaper
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • Körkort B

Meriterande:

 • Genomförd värnplikt eller tidigare arbete i FM
 • Erfarenhet av arbete som kundmottagare eller motsv.
 • Erfarenhet av arbete som fordonsmekaniker/mekaniker
 • Kunskaper i FM stödsystem PRIO/LIFT
 • Högre körkortsbehörighet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens och servicekänsla. Du är noggrann och prestigelös, en god lagspelare som är van att samarbeta med andra men har också förmågan att arbeta självständigt. Du har ett bra ordningssinne och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Arbetstid/Varaktighet
Civil tillsvidareanställning heltid som inleds med en provanställning, tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Övrigt
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.
Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt.

Arbetsort
Såtenäs

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
C Teknisk avd KN Niklas Toftgren 0510-478351, 070-3525094

Fackliga representanter:

OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 61 44 00
OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78 

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-02. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som kundmottagare vid teknisk kundmottagning ingår du i Teknisk avdelning som är en del av Logistikenheten. Det är en ny enhet under flottiljchefen som bland annat omfattar verksamheter inom förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst samt miljö, fastighetsfrågor och hälso- och sjukvård. Enheten består av drygt 60 medarbetare och omfattar såväl ledning, samordning och genomförande.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 maj 2019
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan