Ledningssystemsofficer för interoperabilitet vid HKV PROD LEDUND

Om tjänsten

LEDUND är en försvarsmaktsgemensam stridskraft som organiserar och utbildar förband för ledning, verkan på informationsarenan och underrättelse- och säkerhetsfunktionen. Stridskraftens huvudsakliga uppgift är att skapa förutsättningar för stridskraftsintegrering genom system i samverkan som därmed bidra till förmågan till gemensamma operationer.

Försvarsmaktens Ledningssystemchef (LSC) är stridskraftschef och tillika chef för Produktionsledningens Lednings- och underrättelseavdelning, PROD LEDUND. Avdelningen har ansvar för Försvarsmaktens ledningssystem samt utpekade krigsförband och organisationsenheter (LedR, FMTIS och FMUndSäkC).

PROD LEDUND söker nu en ledningssystemsofficer med ansvar för produktionsledning av Federated Mission Networking (FMN) med placering vid avdelningens Ledningssystemsektion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Den övergripande uppgiften för befattningen är att stödja Ledningssystemchefen i uppgiften att implementera FMN och därmed bidra till förutsättningarna för gemensamma operationer.

Detta innebär bland annat att:
Under ställföreträdande chefen PROD LEDUND samordna implementeringsgrupp FMN.
Leda nationell koordinering av FMN arbetsgrupper.
Utgöra svensk representant i FMN kapabilitetsarbetsgrupp.
Tjänsteresor förekommer.

Kvalifikationer:
Officer, OF4
Genomförd högre stabsofficersutbildning/officersprogram, HSU/HOP, eller motsvarande vid FHS.
Övergripande kunskap och förståelse för Försvarsmaktens ledningssystem.
Mycket god kunskap i att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska ha kompetens inom ledningssystemsområdet. Du ska vara drivande, ansvarstagande och ha ett väl utvecklat sinne för ordning och reda. Det krävs att du är initiativrik och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en positiv inställning och är bra på att engagera dina medarbetare. Du har förmåga att arbeta inom ramen för både korta och långa tidsperspektiv.

Övrigt:
Tillträde: 2019-08-01 eller efter överenskommelse
Arbetsort: Stockholm
Förfrågningar angående befattningen kan göras till:
Chefen för Ledningssystemssektionen, övlt Ingemar Bengtsson, telefon 08-788 75 15.

Fackliga kontaktpersoner:
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV Lise-Lotte Larsson
OFR/O HKV Arne Nilsson
OFR/S Pia Almström

Samtliga nås via HKV växel: 08-788 75 00

Avdelningen består till stor del av män och eftersom vi eftersträvar en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2019-05-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 maj 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan