Projektsamordnare med inriktning Teknisk bevakning och IT

Om tjänsten

Vill du leda projekt i en spännande miljö? Då är den här tjänsten rätt för dig. Försvarsmakten söker en senior projektledare som kan bli vår Projektsamordnare med inriktning Teknisk bevakning och IT. Du har gedigen erfarenhet av att planera och genomföra projekt, och har erfarenhet av att arbeta med IT-utvecklingsprojekt och/eller teknisk bevakning. Vi söker dig som är van att arbeta nära verksamheten i dialog kring deras behov och krav på lösningar, omsätta dessa krav till tekniska lösningar och genomföra realisering. Du är van vid upphandling och avtalshantering, helst inom området teknisk bevakning. Tjänsten är placerad i Enköping och inom enheten Tekniskt Vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) som finns inom Ledningsregementet. TVK Ledsyst ansvarar för design, utveckling och förvaltning av Försvarsmaktens ledningssystem, inklusive IT och teknisk bevakning.

Arbetsuppgifter

Planera kommande projekt och följa upp pågående inom samordningsområde Teknisk bevakning och IT

Agera som projektledare samt delta i projekt som ämnesexpert inom samordningsområdet Teknisk bevakning och IT

Kvalifikationer
Civilingenjörsexamen eller motsvarande
Erfarenhet av att leda och/eller delta i IT-utvecklingsprojekt och/eller projekt för installation av olika typer av komponenter inom området teknisk bevakning
Erfarenhet av leda och/eller delta i projekt där upphandling och avtalshantering ingått
Dokumenterad erfarenhet av att planera, genomföra och följa upp komplexa tekniska projekt
Mycket god stilistisk förmåga samt kompetens att bereda och granska beslutsunderlag, avtalsunderlag och annan dokumentation riktad till olika målgrupper. Erfarenhet av hantering av teknisk dokumentation.
Personliga egenskaper  
Som person är du engagerad och drivande. Du har i grunden ett väl strukturerat arbetssätt och kan därmed lätt hantera förändringar och omplanering. Du har lätt för att leda och samarbeta med andra och skapa team som vill leverera tillsammans mot gemensamma mål. Stor vikt vid tillsättning av befattningen kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Tillträde m.m.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning. Första arbetsdag enligt överenskommelse. Placeringsort Enköping. Resor förekommer till andra orter i Sverige där Försvarsmakten har verksamhet. 
Facklig representant
Inge Bäcklin, 0171-157000
Förfrågan om tjänsten och ansökan
Upplysning om tjänsten lämnas av chef på TVK Ledsyst Projektsektion Catharina Lundberg 0729-640591.Välkommen med din ansökan senast 2019-05-30. Din ansökan ska innehålla CV och ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet motiverar du varför du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 maj 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan