13.Säkerhetsbataljon söker Stridsledningsassistenter, OR4

Om tjänsten

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och är ett samarbete mellan armén, marinen och flygvapnet.

Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism med ett multifunktionellt spektrum av sensorer. Vid bataljonsstaben arbetar vår personal med strids- och funktionsledning samt bearbetning av inhämtat material. Idag tjänstgör bataljonens medarbetare på ett flertal platser, både nationellt och internationellt. Det innebär att alla våra medarbetare ska ha likvärdiga möjligheter och rättigheter att utvecklas inom organisationen och kunna verka fria från diskriminering.

Just nu söker 13. Säkerhetsbataljon stridsledningsassistenter till genomförandesektionen (S3) på bataljonsstaben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stridsledningsassistent i bataljonsstaben kommer du att ingå i genomförandesektionen (S3). I ditt arbete som stridsledningsassistent kommer du i huvudsak att bemanna stridsledningscentralen, handha stabens sambandssystem och sörja för dagligt stabsarbete

Som stridsledningsassistent är du ansvarig att strukturera order, producera underlag för bataljonens stridsledning, understödja vid insatsplanering och orderskrivning, föra protokoll vid sammanträden samt bistå stridsledaren. Vidare kommer du som stridsledningsassistent ansvara för uppdatering och strukturering av bataljonens informationsvägar.

 Krav för befattningen 

Gymnasial utbildning
Genomförd värnplikt alt. GMU eller FSU med godkända betyg.
Svenskt medborgarskap

Meriterande 

• Erfarenhet från tjänstgjöring vid säkerhets- spaning- eller jägarförband.
• Erfarenhet från tjänstgöring i stab i Försvarsmakten
Erfarenhet av PRIO, VIDAR samt Emilia
Erfarenhet av kryptosystem (MGL, MGFI, MGSI, MGM)
Militärpolisutbildning
Utbildning i ARC MAP
Uppfyller FMFySS baskrav nivå 2
• Körkort B

Du bör trivas i en miljö där du har många saker på gång samtidigt och klarar av att arbeta under intensiva förhållanden.  Vi ser därför att du är stresstålig, strukturerad och kan ta egna initiativ. Arbetet som stridsledningsassistent innebär att understödja personalen på genomförandesektionen, varför du behöver vara prestigelös och trivas i en serviceinriktad roll. Särskild vikt kommer att läggas på personlig lämplighet vid rekryteringen.

Upplysningar om tjänsten

Den aktuella tjänsten är GSS/K, placering OR4. Tjänsten är tidsbegränsad till 8 år med chans till förlängning om 4 år. 6 månades provanställning tillämpas. Befattningen är placerad på Livgardet i Kungsängen. 

Sista datum för ansökan: 2019-06-09
Kallelse till intervju skickas efter sista ansökningsdatum
Anställning preliminärt: 2019-08-12 eller senare datum enl. ök.

Frågor om tjänsten kan lämnas till Mj Carl-Magnus Olofsson. Vid frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR Specialist, Sky Kent.
Båda nås via växeln 08 584 540 00.

Fackliga representanter

OFR/S, Kenneth Hartikainen
OFR/O, Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Lise-Lott Larsson
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00

Välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 maj 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan