13.Säkerhetsbataljon söker en Stabsassistent OR4

Om tjänsten

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och är ett samarbete mellan armén, marinen och flygvapnet.

Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism med ett multifunktionellt spektrum av sensorer. Vid bataljonsstaben arbetar vår personal med strids- och funktionsledning samt bearbetning av inhämtat material. Idag tjänstgör bataljonens medarbetare på ett flertal platser, både nationellt och internationellt. Det innebär att alla våra medarbetare ska ha likvärdiga möjligheter och rättigheter att utvecklas inom organisationen och kunna verka fria från diskriminering.

Just nu söker 13.Säkerhetsbataljon en stabsassistent till logistiksektionen (S4)på bataljonsstaben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som logistikassistent är du ansvarig för att stödja bataljonen i logistik, både på din arbetsplats i Kungsängen men även vid nationella insatser. Exempel på dina arbetsuppgifter som logistikassistent är att göra större beställningar och inköp samt samverka med både civila företag och andra förband. Vidare löser du flertalet administrativa uppgifter som syftar till att säkerhetsställa bataljonens uthållighet.

 Krav för befattningen 

Gymnasial utbildning
Genomförd värnplikt alt. GMU eller FSU med godkända betyg.
Svenskt medborgarskap

Meriterande 

• Erfarenhet från tjänstgöring i stab i Försvarsmakten
Erfarenhet av arbete i PRIO, VIDAR samt Emilia
Erfarenhet av kryptosystem (MGL, MGFI, MGSI, MGM)
• Utbildning i logistiktjänst
• Bred kunskap om Försvarsmakten
Uppfyller FMFySS baskrav nivå 2
• Körkort B
 
Eftersom arbetsbelastningen periodvis är hög och uppgifternas karaktär varierade förväntas du i din roll som logistikassistent vara stresstålig. Vidare är du noggrann och förstår vikten av att arbeta strukturerat för att driva ditt arbete framåt. Logistikfunktionen är en möjliggörare för bataljonens verksamhet där en stor del av arbetet är att kommunicera och arbeta med människor, både utanför och inom Försvarsmakten. Vi ser därför att du är serviceinriktad som person med en naturlig vilja att arbeta lösningsorienterat och trivs med att arbeta i grupp.

Upplysningar om tjänsten

Den aktuella tjänsten är GSS/K, placering OR4. Tjänsten är tidsbegränsad till 8 år med chans till förlängning om 4 år. 6 månades provanställning tillämpas. Befattningen är placerad på Livgardet i Kungsängen. 

Sista datum för ansökan: 2019-06-09
Kallelse till intervju skickas efter sista ansökningsdatum
Anställning preliminärt: 2019-08-12 eller senare datum enl. ök.

Frågor om tjänsten kan lämnas till Kn John Fransson. Vid frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR Specialist, Sky Kent.
Båda nås via växeln 08 584 540 00.

Fackliga representanter
OFR/S, Kenneth Hartikainen
OFR/O, Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Lise-Lott Larsson
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00

Välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 maj 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan