Transportledare

Om tjänsten


Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter. 

Efter 25 år återskapas nu en sammanhållen ledning för Flygvapnet. Inom ramen för Överbefälhavarens vision om en ledning för ett starkare förvar så omorganiseras hela Försvarsmaktens centrala ledning. 

Flygvapenavdelningen vid produktionsledningen, den flygtaktiska staben och delar ur Försvarets materielverk har sedan 2019-01-01 sammanförts till Flygstaben med placering i Uppsala. 

Med stöd av staben leder flygvapenchefen samtliga flottiljer och skolor i Flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Inom Flygvapnet arbetar ungefär 4000 medarbetare. Läs gärna mer om oss och vår verksamhet här: 
https://www.forsvarsmakten.se/sv/var-verksamhet/verksamhetsomraden/flygvapnet/ 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Flygvapnet är en organisation som ständigt utvecklas för att möta framtidens krav. Din huvuduppgift som transportledare vid flygstaben är att stödja förbandstransportledarna vid flottiljerna samt att koordinera flygvapnets transportbehov mot högre chef  (INSS/J4).
Med transportledning menas planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av transporter på väg, sjö, järnväg och flyg.

 • Du är placerad vid stödavdelningens logistiksektion och ansvarar för uppgifter inom ramen för transportledning. Du sammanhåller flygvapnets behov av transporter och samordnar dessa inför övningar och insatser samt försvarsplanering.

 • Du samverkar med förbandsnivån samt den operativa och strategiska nivån.

 • Du deltar i centrala och operativa centralberedningar samt leder beredningar på flygtaktisk nivå.

 • Du är flygvapnets utsedda centrala transportledare.

 • I arbetsuppgifterna ingår även en tillika uppgift som funktionsföreträdare för transporter farligt gods, vilket innebär stöd till flottiljerna avseende avsteg mm inför transporter av farligt gods.

Befattningen är ny i organisationen vilket kommer att ställa höga krav på initiativförmåga och flexibilitet


Kvalifikationer 

 • Specialistofficer
 • Utbildning samt flerårig erfarenhet inom logistik eller transporttjänst
 • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift
 • Mycket goda kunskaper i engelska, både tal, skrift och läsförståelse
 • God datorvana främst avseende Office-paketet
 • B-körkort


Meriterande

 • Erfarenheter av tjänstgöring i befattning som transportledare eller motsvarande.
 • Utbildning i IATA-DGR, HFFG och ADR samt kännedom om RID och IMDG


Vem är du? 

För att lyckas och trivas behöver du tycka om att arbetet kommer att präglas av förändring, nyskapande, kreativitet samt expansion. Du är kommunikativ och skapar förtroendefulla relationer på alla nivåer, såväl internt som externt. Lösningsfokus och lagarbete är framgångsfaktorer, likväl är samordnings- och ledarskapsförmåga viktiga.

Stor vikt kommer att läggs vid personlig lämplighet.


Övrigt

Befattningen är OR 8.
Anställningsform: tillsvidare. 
Arbetsort: Uppsala. 
Tillträde: Så snart som möjligt. 
Frågor besvaras gärna av: 
Matz Jakobsson, Överstelöjtnant och Chef för Flygstabens logistiksektion, 070-6755244.
För frågor om rekryteringsprocessen: Vänligen kontakta HR Specialist Caroline Plym, 0723-878582. 

Fackliga representanter: 
Försvarsförbundet ORF/S: Inge Bäcklin
Officersförbundet OFR/O: Lars-Johan Nordlund 
SACO FM: Susanna Abele
SEKO: Hans Monthan 
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på 08-788 75 00. 

Välkommen med din ansökan till en av Uppsalas mest spännande och dynamiska arbetsplatser. Vi behöver ha din ansökan senast 2019-08-11.Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 maj 2019
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan