Vikarierande samordnare till Specialurvalsavdelningen

Om tjänsten

Specialistenheten vid Försvarsmaktens HR Centrum består av ca 90 personer uppdelat på fyra avdelningar. Specialistenheten arbetar med Försvarsmaktens personalförsörjning genom att stödja chefer och medarbetare att vara en god arbetsgivarföreträdare. Detta gör medarbetarna på enheten genom att tolka lagar och avtal, rekrytera och bemanna, skapa relationsbyggande kommunikation samt att genomföra psykologiska urval för vissa personalkategorier. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Rollen som samordnare kommer i första hand vara placerad på Specialurvalsavdelningen och där vara ansvarig för planering, förberedelser, samordning samt administration av ansökningar (t.ex. kalla till tester, registrera in sökande och resultat från prövning). I arbetet ingår dessutom att, såväl självständigt som tillsammans med avdelningens psykologer, ansvara för kontakter med sökande och uppdragsgivare vad gäller planering av psykologiska tester och lämplighetsbedömningar. Du genomför både långsiktigt planeringsarbete och detaljplanering av resurser på timnivå. Du stödjer också avdelningschefen i planering, genomförande och uppföljning av övrig verksamhet.

Kvalifikationer:
• Har arbetat med administration, planering och samordning i minst 2 år.
• Har god erfarenhet av att arbeta med sekretessklassificerad information.
• Har lätt för att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och skrift.
• Är en van användare av Microsoft Office.

Meriterande:
• Har erfarenhet av att jobba i Reachmee och/eller Atlas.
• Har erfarenhet av arbete i annan statlig myndighet.
• Eftergymnasial utbildning eller annan erfarenhet inom HR-området.
• Har erfarenhet av att insamla och göra mindre statistiska analyser.

Personliga egenskaper:
Du ska ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad med ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är självgående, initiativrik och tycker om att ha många saker på gång samtidigt. Du ska ha mycket god planeringsförmåga samt vara strukturerad och noggrann. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Befattningen är en tidsbegränsad anställning placerad i Stockholm. Tillträde snarast enligt ö.k dock längst till och med 2020-07-31.

Upplysningar om tjänsten, kontakta:
Avdelningschef Caroline Jansson: 0733-65 69 60

Fackliga kontakpersoner:
SACO Camilla Robertsson: 08-788 76 32
SEKO Lise-Lotte Larsson: 08-514 39 470
OFR/S Pia Almström: 073-361 36 69
OFR/O Arne Nilsson: 070-629 79 28

Välkommen med din ansökan senast den 9 juni 2019. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 maj 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan