Har du en akademisk examen och vill bli yrkesofficer vid Första ubåtsflottiljen?

Om tjänsten

Du som har en akademisk examen och uppfyller nedanstående kvalifikationer kan få anställning som yrkesofficer utan att först ha genomfört yrkesofficersutbildning. I befattningen ingår upp till 18 månaders särskild officersutbildning med lön. För dig som inte genomfört en militär grundutbildning börjar anställningen med en militär grundkurs.

Du studerar i viss utsträckning antingen tillsammans med de kadetter som läser FHS Officersprogram eller med de kadetter som läser specialistofficersutbildning. När du är klar med studierna jobbar du som yrkesofficer vid Första ubåtsflottiljen.

Första ubåtsflottiljen är ett operativt förband med verksamhet framförallt till sjöss och är baserade i Karlskrona. Första ubåtsflottiljens enheter är ett strategiskt verktyg för Försvarsmakten och huvuduppgifterna består i underrättelseinhämtning, sjökontroll, dykeri- och ubåtsräddning samt specialoperationer.


Vid Första ubåtsflottiljen söker vi dig som vill jobba som yrkesofficer inom följande områden:

 • Navigation och stridsledning.
 • Teknik.

 

Kvalifikationer

 • Akademisk examen om minst 180 hp från universitet eller högskola samt ett skriftligt examensarbete om minst 15 hp. Utländsk examen ska vara validerad av UHR.
 • Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.


Meriterande

 • Erfarenhet av Försvarsmakten och god insikt i vad som förväntas av dig i din kommande anställning som officer.
 • Chefs- och ledarerfarenhet från yrkesliv eller ideellt arbete.
 • Teknisk utbildning såsom exempelvis sjöingenjörsexamen alternativt nautisk utbildning såsom sjökaptensexamen.

 Personliga egenskaper

Du är en person som tar ansvar, söker och driver dina arbetsuppgifter, är dynamisk och stöttar där det behövs. Arbetet kräver både mycket god stresstålighet och samarbetsförmåga. Du har förmåga att prioritera. Du är flexibel och ser hela Försvarsmakten som din arbetsplats i en kommande yrkesofficerskarriär. Vi ser gärna att du är sjötålig då arbetet ombord genomförs under varierande väderförhållanden.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Rekryteringsprocessen innehåller bland annat prövning hos TRM som genomförs i Stockholm eller Malmö. Om du går vidare i rekryteringen så åtföljs det av intervjuer och säkerhetsprövning på rekryterande organisationsenhet. För tjänstgöring på Första ubåtsflottiljens ubåtar krävs att du genomför kompletterande prövning ubåt. Detta genomförs innan eventuell anställning. Försvarsmakten tillämpar positiv särbehandling av underrepresenterat kön. Anställningsformen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.


Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Första ubåtsflottiljens chef för rekrytering och kommunikation, Håkan Persson, hakan.c.persson@mil.se, 073-444 64 07.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-31. För att vi ska kunna hantera din ansökan ska du bifoga CV, intyg om akademisk examen, intyg om eventuell militär grundutbildning, ansökningsbrev samt övriga meriterande underlag. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för jobbet som yrkesofficer.

Fackliga representanter

Officersförbundet (OFR/O), Kfl OF:Klas Sandberg, 073-3655007


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Första ubåtsflottiljen står dygnet runt i beredskap för att övervaka och skydda Sveriges territorialhav, över och under ytan. Ubåtarna bedriver även dold underrättelseinhämtning och marina specialföretag med dykare, de står i beredskap för att sändas ut på internationella insatser någonstans i världen. De svenska ubåtarna är mycket avancerade och kan vara i undervattensläge under lång tid. Ubåtsvapnet har även världens mest avancerade ubåtsräddningssystem och ett avancerat signalspaningsfartyg för underrättelseinhämtning.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 maj 2019
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Första ubåtsflottiljen – 1.ubflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan