Central Produktionsplanerare Teknik

Om tjänsten

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhålla införande av förändringar i våra IT-system.

Arbetsuppgifter
I befattningen svarar du för att företräda, leda och utveckla höghöjdarbete samt arbete på tak inom FMTIS. I rollen utgör du central roll för höghöjdsarbete inom FMTIS. Du ansvarat även för dimensionering och utbildningsplanering för tekniker. Du kommer upprätthålla informationsspridning till tekniker samt svara för tekniskt stöd inom höjdarbete och arbete på tak, vilket innebär att du måste hålla dig underrättad om gällande planer, beslut, föreskrifter, tekniska order och avtal. Du kommer även att stötta övriga Centrala Produktionsplanerare i deras arbete när så behövs. Genomföra utbildning inom höghöjdsarbete och säkerhetsutrustning kopplat till höjdarbete och arbete på tak kan förekomma. Som Central Produktionsplanerare deltar i utredningar och projekt samt deltagande i möten, interna och externa.

Kvalifikationer
• Gymnasiekompetens med teknisk inriktning eller motsvarande kompetens inhämtad genom meriterande tjänstgöring
• Genomgått Försvarsmaktens utbildning för höghöjdsarbete
• Dokumenterad arbetslivserfarenhet av höghöjdsarbete inom Försvarsmakten
• Erfarenhet av planeringsarbete inom underhålls- eller driftorganisationer
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• Goda kunskaper i dokumenthantering (ex. word och excel)
• B-körkort

Meriterande
• Kännedom om FM verksamhetsledningssystem, ekonomifunktioner och underhållsorganisation.
• Erfarenhet av SAP (PRIO)

Vi söker dig som är ansvarskännande och har god förmåga att arbeta självständigt samt ta egna initiativ. Som person är du utåtriktad och positiv med god samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsformen är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort är Såtenäs.
Befattningen är civil (oberoende) med krigsplacering i Försvarsmakten.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Stf C Prodavdelningen Mikael Nyman, vxl 0171-157000 . För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Magnus Johansson vxl 0505-45 10 10.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O, Anders Wallinder, via växel 0505-451000
OFR/S , Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SACO, Pär Lohman, 0589-408 33
SEKO, Hans Monthan, 070-215 13 44.


Välkommen med din ansökan senast 2019-06-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 maj 2019
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan