Försvarsmaktens hundtjänstenhet söker vikarierande Veterinär

Om tjänsten

Försvarsmaktens Hundtjänstenhet (FHTE) har till uppgift att förse Försvarsmaktens (FM) krigsförband med tjänstehundar. Hundtjänst bedrivs inom Armé-, Marin- och Flygstridskrafterna, samt Hemvärnet med de nationella skyddsstyrkorna. 

FHTE tillhör Livgardet och är grupperad med Stab och hundavdelning i Märsta, Avelsavdelning i Sollefteå och Utbildningsavdelning i Kungsängen. Hundavdelningen i Märsta har som huvuduppgift att grunddressera Försvarsmaktens hundar till Tjänstehund 1.

Just nu söker vi en Veterinär med placering vid FHTE i Märsta

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 Som veterinär vid FHTE genomför du veterinärmedicinsk konsultation och behandling av FM tjänstehundar samt deltar som stöd vid enhetens testverksamhet i urval av nya tjänstehundar ur egen avel.

Rollen innebär även att du lämnar stöd avseende veterinärmedicinsk rådgivning samt utarbetar hänvisning och bestämmelser åt förband, skola eller centra där hundverksamhet förekommer. Du lämnar veterinärmedicinsk stöd inför insatser och militära operationer såväl nationellt som internationellt även gällande preventivmedicin.


Kvalifikationer

 • Legitimerad Veterinär
 • Väldokumenterad erfarenhet av kliniskt arbete, gärna med arbetande hundar
 • B-Körkort.

 

Meriterande 

 • Erfarenhet av tjänstehundsverksamhet.
 • Erfarenhet som lärare alt föreläsare inom djursjukvård.
 •  Genomförd värnplikt eller annan tjänstgöring inom Försvarsmakten.

Personliga Egenskaper

Vi förutsätter att du är en kommunikativ och omdömesgill person som har lätt för att samarbeta med andra. Du är prestigelös, trygg i din roll och har en god analytisk förmåga.  Som veterinär vid FHTE har du omfattande kontakter med Försvarsmaktens personal och fodervärdar vilket innebär att du bör behärska det sociala samspelet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Chef Hundavdelningen Agneta Färnefors på tfn 070-606 16 98 alternativt Personalchef Mi Domicelj på tfn 072-351 12 19. Fackliga företrädare är OFR/S Kenneth Hartikainen, OFR/O Stefan Morin, SACO Johan Gillemyr och SEKO Thomas Klasson. Samtliga nås via växeln 08-584 545 00.

 

Övrigt

Tillträde snarast efter överenskommelse. Tjänsten är tidsbegränsad under 1 år från överenskommet tillträdesdatum med möjlighet till förlängning. Individuell lönesättning tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-09


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 maj 2019
 • Plats: Sigtuna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-06-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan