Senior systemingenjör till Nyckelförsörjningssektionen vid MUST

Om tjänsten

Har du ett starkt intresse för säkerhetskritiska IT-system? Vill du ta steget till IT-säkerhetens absoluta framkant och samtidigt skydda Sveriges säkerhet? Då ska du arbeta hos oss vid Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten. På Nyckelförsörjningssektionen är vår främsta uppgift att förse Totalförsvaret med kryptonycklar, aktiva kort och certifikat. Du kommer vara en del i vårt team som bland annat ansvarar för att kravställa och behovssätta framtida nyckelproduktionssystem, med mycket höga krav på kvalitet och säkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som systemingenjör kommer du i samband med införandet av vårt framtida nyckelproduktionssystem och CA-system, tillsammans med vårt förvaltningsteam, ansvara för uppbyggandet och utformningen av rutiner kring drift och övervakning. Dessutom ansvarar du för att systemen har hög tillgänglighet genom administration och managering av systemets ingående komponenter. Detta ställer höga krav på kommunikativ förmåga, integritet, struktur, noggrannhet och ett analytiskt förhållningssätt.

Hos oss kommer du få en djuplodande kunskap i hela livscykeln för kryptonyckelförsörjning och CA-verksamhet, från utveckling av delkomponenter till beställning, produktion, samt förvaltning av produktionssystemen.

Vi lägger mycket stor vikt vid att utbilda vår personal och bedriva kontinuerlig och systematisk omvärldsbevakning. I din roll förväntas du vara en aktiv del i det arbetet.

Kvalifikationer

 • Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet från administration av Windowsbaserade system i klient- och servermiljöer.
 • Du har goda kunskaper vad avser serverhårdvara, mjukvara samt mycket god vana av säkerhetsrutiner, både i Windows och angränsande system.
 • Följande begrepp finns på en tekniskt djup nivå inom ditt kompetensområde:
  Kravanalys, mjukvaruutveckling, IT-arkitektur, PKI, stark autentisering.
 • Du är van vid att läsa vetenskaplig litteratur och teknisk dokumentation. Du är även van vid att dokumentera ditt arbete.

Meriterande

 • Erfarenhet av utveckling, kodgranskning av högassuranssystem, kravsammanställning och riskanalysarbete.
 • Det är en fördel om du har erfarenhet från system med Försvarsmaktens krav när det gäller säkerhet.
 • Erfarenhet att arbeta inom en ITIL-baserad förvaltningsorganisation eller liknande.

Personliga egenskaper

Dina erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra, även till dem som inte är experter inom ditt område. Du strukturerad och har en välutvecklad problemlösningsförmåga. En förutsättning för goda resultat är att du är bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann. Du förstår vikten av kvalitet.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Nivån av IT-säkerhet ligger i absolut framkant och vi ger dig möjligheten att kontinuerligt utvecklas ytterligare inom IT-säkerhetsområdet. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård, samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån rådande familjesituation.

Övrigt

Tjänsten tillsvidare, inledande provanställning om 6 mån.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap är ett krav.

Huvudstationering för tjänsten är natursköna Lovön vid Drottningholm.

Frågor om tjänsten kan ställas till: must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter:
SACO/Försvar - Anders Markow, tfn 08-788 75 00. 
OFR/O – Roger Ericson, tfn 08-788 75 00.
Försvarsförbundet - Katarina Kruse, tfn 08-788 75 00. 

Sista datum för ansökan:2019-05-27
Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 maj 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan