Stabsofficer/handläggare till Plansektionen vid Produktionsledningens Lednings- och underrättelseavdelning

Om tjänsten

Produktionsledningen vid Högkvarteret leder Försvarsmaktens förband, skolor och centra samt ansvarar för beredskapshållning av krigsförband.

Produktionsledningens Lednings- och underrättelseavdelning, PROD LEDUND, har under Försvarsmaktens Ledningssystemchef (LSC) ansvar för Försvarsmaktens ledningssystem, utpekade krigsförband och organisationsenheter (LedR, FMTIS, FMUndSäkC).

LEDUND är en försvarsmaktsgemensam stridskraft som organiserar och utbildar förband för ledning, verkan på informationsarenan och underrättelse- och säkerhetsfunktionen. Stridskraftens huvudsakliga uppgift är att skapa förutsättningar för stridskraftsintegrering genom system i samverkan som därmed bidra till förmågan till gemensamma operationer.

Försvarsmaktens Ledningssystemchef (LSC) är stridskraftschef och tillika chef för Produktionsledningens Lednings- och underrättelseavdelning, PROD LEDUND. Avdelningen har ansvar för Försvarsmaktens ledningssystem samt utpekade krigsförband och organisationsenheter (LedR, FMTIS och FMUndSäkC).

PROD LEDUND söker en nu stabsofficer/handläggare med ansvar för långsiktig planering med placering vid avdelningens Plansektion.

Detta innebär bland annat att du:
Deltar i arbetet med LEDUND långsiktiga planering inom ramen för FM planeringprocess. Leder arbetet med organisationsförändringar rörande förband inom LEDUND ansvarsområde. Leder och deltar i beredningar och arbete med remisser. Deltar i planerings-konferenser, produktions- och krigsförbandsdialoger och möten inom ramen för LSC ansvarsområde.

För befattningen krävs att du är analytisk, initiativrik, kommunikativ och har god förmåga att leda och samordna arbeten, ibland även under korta tidsförhållanden.
Inrikes tjänsteresor förekommer.

Kvalifikationer:
Befattningsnivå OF 2-3 alternativt erfaren OR 8.
Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
God färdighet i MS Excel.

Meriterande:
Genomförd stabsutbildning (SU/TSK/HSOU).
Erfarenhet från arbete i högre stabsfunktion.
God insikt i ledningsförbandens organisation och verksamhet.

Personliga egenskaper:
Vi ser gärna att du är en positiv och engagerad medarbetare som kan driva arbeten såväl självständigt som i grupp. På en liten sektion som har stort arbetsområde är det dessutom viktigt att varje medarbetare hjälper till att ta ansvar för helheten vilket kräver en god helhetssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Arbetsort är HKV, Banérgatan 62, Stockholm.
Tjänsten är en tillsvidareplacering, heltid.
Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Förfrågningar gällande befattningen kan göras till:
Chef för planeringssektionen, PROD LEDUND, övlt Mikael Holmgren,
tfn 08-788 92 10. Vi har tyvärr ej möjlighet att svara på frågor under veckorna 27-30.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-01. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 maj 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan