Rekryteringssoldat till Västerbottensgruppen

Om tjänsten

Norrbottens regemente I 19/Västerbottensgruppen
Västerbottensgruppen (VBG) är en utbildningsgrupp inom I 19 Norrbottens regemente med placeringsort Umeå. Västerbottensgruppens främsta uppgift är att utbilda en Hemvärnsbataljon och har även uppgiften att stödja frivilligverksamheten i Västerbotten. Vid VBG arbetar idag 20 anställda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ansvara för planering och koordinering av informations- och marknadsföringsinsatser samt hantering av större arrangemang.
Ansvara för planering, koordinering och uppföljning av personalrekryteringen till Försvarsmakten.
Bedriva försvarsupplysning.
Arbeta med statistik, rapporter och administration i Försvarsmaktens relationshanteringssystem Mitt Försvarsmakten samt PRIO.
Delta vid och anordna utbildningar inom ramen för Hemvärns- och frivilligorganisationernas olika verksamhetsfält.

Kvalifikationer
Godkänd gymnasial utbildning.
Välutvecklad förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
Datorvana med stor kunskap av Microsoft Office applikationer.
Militär grundutbildning, värnplikt/motsvarande eller Grundläggande soldatutbildning Frivillig personal
(GU-F).
Körkort behörighet B.

Meriterande
Tidigare erfarenheter av projektledning, rekryterande- eller administrativt arbete.
Kunskap om Försvarsmaktens stödsystem PRIO samt CRM systemet Mitt Försvarsmakten.
Kunskaper om Försvarsmaktens organisation och i synnerhet Hemvärnet.
Yrkesinformatör i Försvarsmakten.
Relevant högre utbildning för tjänsten inom exempel kommunikation, kris- och konflikt eller organisation.

Personliga egenskaper
Mot bakgrund av ovanstående arbetsuppgifter är dina personliga egenskaper viktiga. Som individ är du en organisatör. Du är driven och van vid att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra mot gemensamma mål. Du har förmåga att uttrycka dig väl, är tydlig och kommunikativ samt trivs med att skapa nya kontakter. Du har lätt för att hantera flera aktiviteter och projekt samtidigt samt är van vid att ha en central roll i det dagliga arbetet. Du är en stabil person som är förtroendeingivande, lyhörd och prestigelös som därmed kan vara en god företrädare för I 19 och Försvarsmakten.

Övrigt
Anställningsform. Enligt Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän  (GSS/K), som inleds med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Umeå
Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal
Datum för tillträde senast 2019-07-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen kommer att inledas med en utbildningsperiod inom området information- och rekrytering.
Arbetstider och omfattning
Omfattning: Dag- och  heltid. Vid vissa aktiviteter kan arbetstiden förskjutas till kvällar eller planläggas helger. Arbetet medför krav på kortare tjänstgöring på annan ort vid vissa kurser, övningar och möten.

Upplysningar om tjänsten
C Västerbottensgruppen, Stefan Janse tel.: 070-299 75 71
Rekryteringsansvarig, Tobias Gillberg tel.: 070-285 34 56

Fackliga företrädare
Officersförbundet, Per Davidsson, tel.: 070-608 20 64.
Försvarsförbundet, Annelie Forshage, tel.: 0921-34 88 15, 070-211 96 90
SEKO-F, Margareta Ryding, tel.: 0921-34 80 24

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-31. Ansökan ska innehålla CV, ett ansökningsbrev samt intyg på genomförd grundutbildning med goda vitsord.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 maj 2019
  • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens regemente – I 19
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan