K 3 FÖS söker SERE-instruktör (OR6)

Om tjänsten

FÖS är en försvarsmaktsgemensam skola och har funktionsansvar för Personnel Recovery (PR) och SERE inom hela FM.

Personnel Recovery är ett paraplybegrepp som utgör summan av militära, diplomatiska och civila insatser för att undsätta och återintegrera isolerad personal under fred, kris och krig, nationellt såväl som internationellt.

SERE definierar taktik, teknik och procedurer som ger isolerad personal kunskap att överleva i olika miljöer, samt att undgå att bli tillfångatagna om ett sådant hot existerar. Om detta misslyckas ska den isolerade personalen ha kunskap att motstå exploatering, att praktisera uppförandekod och om situationen så medger, fly fångenskapen för att genomföra en egen eller assisterad undsättning och återvända med värdighet.

Skolan bedriver huvuddelen av sin utbildningsverksamhet i Karlsborg men genomför även utbildning på andra platser som exempelvis vinterutbildning i Norrland och öken/djungelutbildning utomlands. FÖS personalram är för närvarande 18 individer.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som SERE-instruktör ingår man i SERE-avdelningen som ansvarar för utbildningen av skolans kursdeltagare. SERE-instruktören genomför enskilda lektioner eller övningsmoment men kan också vara ansvarig för en hel kurs.

 

Krav

 • Svensk medborgare
 • Examinerad officer eller specialistofficer
 • Körkort B

 

Meriterande kvalifikationer

 • SERE-instruktör utbildad vid Försvarsmaktens överlevnadsskola
 • Personnel Recovery officer (PRO)
 • God datorvana (Excel, PowerPoint)
 • Förarbevis minibuss, skoter, LPtgb

 

Personliga egenskaper

Du utför dina arbetsuppgifter på ett noggrant sätt, men har även förmåga att vara flexibel. Det är viktigt att du som SERE-instruktör är självgående, drivande och har lätt för att arbeta i grupp. God egen fysisk prestationsförmåga är en viktig egenskap. Vi ser gärna att du har en god intergritet och att du har en god kommuniktativ förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Ansökan bör kompletteras med:

 • Intyg/betyg från genomförda utbildningar
 • Intyg/betyg från tjänstgöring

 

Övrigt

Anställningen är tillsvidareanställning.

Befattningen är placerad i nivå OR6 på FÖS, vid Livregementets Husarer K 3, Karlsborg.

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.

 

Angående ansökningstiden

Annonsen kan komma att avslutas tidigare än slutdatum 2019-08-04.

Då ansökningsperioden sträcker sig över semesterperioden så kommer frågor inkomna efter v.927 ej att kunna besvaras förrän efter semesterperioden.

 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Skolchef Jonas Månsson tfn 0505-451000

HR Generalist Emma Svensson tfn 0505-451000

 

Fackliga kontaktpersoner K 3

OFR/O, Eva Härnqvist/Josefina Åsemyr, 0505-451000

SEKO, Marcus Eriksson, 0505-451000


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 maj 2019
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan