Inspektör till Militära Flyginspektionen (FLYGI)

Om tjänstenVill du utvecklas på ett professionellt och personligt plan samtidigt som du gör skillnad för andra? Har du erfarenhet inom flygunderhåll och från operativ verksamhet inom militär luftfart? Försvarsmaktens Militära Flyginspektion söker nu dig med erfarenhet inom området som vill bidra till vårt arbete för ett starkare försvar – är det du?

Militära Flyginspektionen (FLYGI) är en del av Försvarsmaktens Högkvarter och direkt underställd Överbefälhavaren. Avdelningen arbetar med att utveckla regler och utöva tillsyn av militär luftfart och består av 18 medarbetare med olika erfarenheter och bakgrund. Nu söker vi ytterligare en kollega till den Operationella Sektionen som kommer arbeta som Inspektör för tillsyn och utformning av regler inom flygunderhåll samt ledning av fortsatt luftvärdighet för den militära luftfarten. Våra kontorslokaler ligger i anslutning till Gärdet i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet på FLYGI är spännande, intressant och har en stor bredd. Reglerna för den militära luftfarten ska ge flygsäkerhet men också ge förutsättningar till militär effekt. Vi är en liten grupp med brett ansvarsområde vilket innebär att Du kommer att arbeta med varierande uppgifter av stor spännvidd och med stort eget ansvar. Försvarsmakten är just nu i ett expansivt skede vilket är en intressant utmaning och innebär även möjlighet att utveckla och påverka vår del av verksamheten framåt. Som inspektör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefatta:
 

 • Tillsynsarbete, att den militära luftfarten bedrivs säkert inom Försvarsmakten, FMV och industrin
 • Hantera tillstånd
 • Medverka till att kontinuerligt samla erfarenheter för utveckling av regler
 • Utbilda befattningshavare inom militär luftfart
 • Stödja, genom tolkning och tillämpning

 
Arbetet på FLYGI bedrivs såväl enskilt, i grupp som i projektform, där förmåga och drivkraft till självständigt arbete är av stor betydelse. Ett antal resdagar per år är aktuellt, främst inrikes men även utrikes. Befattningen är öppen för både militär personal OF3 såväl som civila sökande med erfarenhet av operativ verksamhet inom flygunderhåll.

Kvalifikationer

 • Officersutbildning motsvarande lägst nivå OF3 eller motsvarande utbildning rekryteringsansvarig bedömer relevant 
 • Gedigen och mångårig erfarenhet från operativ verksamhet inom militär luftfart, speciellt inom området flygunderhåll och ledning av fortsatt luftvärdighet
 • God kunskap om kvalitetsledning
 • God administrativ datorvana och är en god kommunikatör
 • God förmåga att utrycka sig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska


Meriterande

 • Erfarenhet från arbete i chefsbefattning i en underhållsorganisation eller organisation för ledning av fortsatt luftvärdighet och erfarenhet av tillsyns/revisionsverksamhet
 • Vidareutbildning på akademisk nivå


Personliga egenskaper

Vi söker dig som har erfarenhet och motiveras av att arbeta självständigt, är driven och har en god förmåga att ta egna initiativ, såväl enskilt som i projektform och grupp. Du har ett starkt engagemang för flygsäkerhetsarbete, både i avseendet att identifiera och dokumentera arbetet, som att med handlingskraftigt driva arbetet framåt. Då rollen till stor del även innefattar att arbeta operativt inom ditt ansvarsområde genom att stödja, utbilda och samverka med människor internt och externt, ser vi även att du har lätt för att samarbeta med andra och har en mycket god pedagogisk förmåga samt en hög integritet. Då du kommer arbeta med utvecklingsarbete värdesätter vi dig som har en positiv grundinställning och förmåga att hitta lösningar. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering och söker medarbetare med rätt attityd, värderingar och inställning.

 

Övrigt

Tillträde: 2020-04-01
Senaste ansökningsdatum. 2019-07-01
Detta är en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsomfattning: 100%. Arbetsort Stockholm.

Befattningen är militär, individuell lönesättning tillämpas.
Anställning inom Försvarsmakten innebär internationell arbetsskyldighet.

Förfrågningar om befattning kan göras till rekryterande chef, Överstelöjtnant Jonas Larsson (Chef Operationella Sektionen), tfn 08-788 92 06 / 0721-877 567. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR Specialist Caroline Plym, 0723-87 85 82.


Fackliga kontaktpersoner vid HKV är:
Camilla Robertsson (SACO)
Lise-Lotte Larsson (SEKO)
Pia Almström (Försvarsförbundet)
Arne Nilsson (OFR/O)
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Varmt välkommen med din ansökan senast 2019-07-01 via www.jobb.forsvarsmakten.se Till ansökan bifogas CV med två referenser och ett personligt brev. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 maj 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-07-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan