Utbildare i Ledningssystem inriktning IP-baserade sambands- och kommunikationssystem

Om tjänsten

 

Är du intresserad av teknik och vill vara med och stärka och utveckla den tekniska kompetensen inom Försvarsmaktens Ledningssystem? I så fall har vi en plats för dig - Tillsammans utbildar vi Försvarsmaktens tekniska drift- och underhållspersonal.

Ledningssystemavdelningen på FMTS Utbildningsenhet arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter (Armén, Flygvapnet, Marinen). Här finns djup teknisk kompetens inom olika områden, men gemensamt för dem är att de berör ledningssystem på ett eller annat sätt.

Ledningssystem sektion 2 består av ca 12 medarbetare som utbildar drift- och underhållspersonal i teknisk tjänst. På sektionen finns djup teknisk kompetens inom teknikområden som:

Redundanta kommunikationsnätverk
Nätverkstjänster för bland annat autentisering och access
Tekniskt driftstödssystem för övervakning och larmhantering
Utbildningarna sker i kursform där kurstiden varierar från 1 dag upp till flera veckor. Kompetenshöjande åtgärder sker regelbundet med individuella utvecklingsplaner.

Nu söker vi dig med teknisk bakgrund/erfarenhet som vill arbeta som utbildare/kurschef inom Försvarsmaktens kommunikationssystem. Du kommer att samarbeta med både externa och interna utbildare. I vissa kurser kommer du att agera kurschef och kvalitetssäkra och följa upp inköpta kurser. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Kvalifikationer
Eftergymnasial utbildning inom teknikområdet IT eller Telekom

1-3 års erfarenhet av att arbeta med komplexa IT-system
God svenska och engelska i tal och skrift
Körkort B

Meriterande
Tidigare erfarenhet av Försvarsmaktens sambands- och kommunikationssystem
Genomförd GMU/Värnplikt

Personliga egenskaper

Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du har en flexibel personlighet och är positivt inställd till förändring och att lära dig nya saker.

Kontaktpersoner
Frågor kring tjänsten besvaras av sektionschef  Dan Larsson, tel: 035-2662571

Fackliga representanter nås via växelnr 035-2662000
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn
OFR/O: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer

Övrigt

Tjänsten är civil och en tillsvidareanställning. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde: Snarast/efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2019-07-26. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för tjänsten.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 juni 2019
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-07-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan