Stabsofficer vid planeringsavdelningen, OR8

Om tjänsten

Stabsofficer med inriktning på militär beredning och analys är en nyinrättad tjänst. Tjänsten är placerad på stabens planeringsavdelning där sju medarbetare arbetar inklusive avdelningschefen. Planeringsavdelningen ansvarar i huvudsak för
Försvarsmaktens PPU process (produktionsplanering och uppföljning) och tar bland annat fram förbandets verksamhetsorder och analyserar utfallet från produktionen. Avdelningen har även i uppdrag att planera FM HR Centrums militära
förmågeutveckling kopplat mot att lösa uppgifter i höjd beredskap.

Arbetsuppgifter:
Tjänsten är bred och du kommer att få möjlighet medverka i utveckling av rollen på en avdelningen struktureras om efter 2019 verksamhetsövergång LFSF.

I arbetsuppgifterna ingår att bidra till FM HRC militära förmågeutveckling där Du kommer spela en nyckelroll och föra dialog såväl internt inom organisationen som med andra uppdragsgivare inom Försvarsmakten. Rollen omfattar arbete med förbandets internstyrning och kontroll med inriktning på FM HR Centrums krigsförbandsutveckling. Tillsammans med kollegorna på Plan avdelningen kvalitetssäkrar du såväl krigsförbandsutveckling som den civila produktionen.

Du kommer arbeta aktivt med kvalitativ och kvantitativ analys av förbandets interna verksamhet samt bidra till utveckling av interna arbetssätt och flöden. I det analytiska arbetet ingår att bearbeta nyckeltal inom ramen för löpande planering och uppföljningsarbetet (PPU), ta fram åtgärdsförslag och att stödja förbandet chefer och funktionsansvariga med beslutsunderlag och rekommendationer. Ett krav är att du kan definiera, bearbeta och lösa uppgifter efter uppkomna och långsiktiga behov på eget initiativ.

Du kommer även delta i övningar och utbildningar för att behålla och utveckla kompetensen i förbandets militära befattningar.  I arbetsuppgifterna ingår även att stödja planeringsavdelningen i olika projekt vilket innebär många kontaktytor och ett nära samarbete med avdelningens handläggare.  Inom ramen för vidareutveckling finns stora möjligheter till olika typer av utbildning som svarar mot förbandets behov.

Kvalifikationer:

Specialist officer.
Erfarenhet från tjänst i militär stab.
Du talar och skriver svenska obehindrat i tal och skrift.
Officepaketet – Excel, Word och PowerPoint.

Meriterande:

Akademisk utbildning inom relevant område.
Projektledarutbildning/erfarenhet av leda projektarbete.
ITIL (grund) och/eller utbildning i ”governance” metodik (ex COBIT).
MS Vision & MS Project.
SAP – System PRIO.
Kunskaper i FM dokumenthanteringssystem Vidar.  
Erfarenhet av arbete med FM PPU process.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är utåtriktad, pedagogisk, kommunikativ samt är van vid att presentera och redovisa. Du har ett starkt driv och en förmåga att ta egna initiativ. Vidare har du en strukturell förmåga och ett logiskt/analytiskt tänk. Du har en god samarbetsförmåga, trivsmed att arbeta i team och har lätt för att se samband mellan orsak-verkan.

Övrigt:
Militär befattning.
Tillsvidareanställning, heltid
Tillträde snarast enligt ök.
Arbetsort: Stockholm
Det ingår resor i tjänsten.

Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av:
Chef Planavdelningen, Svante Frostell, tfn 070-610 18 01

Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta:
HR-Specialist, Ellinor Bergroth, tfn 072-984 11 16. Är tillgänglig på detta nummer mellan den 29/7-11/8

Fackliga representanter:
SACO – Camilla Robertsson
SEKO – Lise-Lotte Larsson
OFR/S – Ordinarie: Pia Almström
OFR/O – Ordinarie: Arne Nilsson
Samtliga nås via vxäxeln: 08-788 75 00 

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 augusti 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan