Utbildningsbefäl till GU-kompaniet Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Är du intresserad av att jobba som utbildningsbefäl vid Helikopterflottiljens GU- kompani i Kvarn men med grundplacering i Linköping?  I så fall har vi kanske en plats för dig.

Arbetsuppgifter

Du kommer som utbildningsbefäl att jobba vid någon av plutonerna vid 44. GU- kompaniet i Kvarn. Kompaniet är ett renodlat GU-kompani som bara sysslar med grundutbildning av rekryter. Beroende på kompetens och erfarenhet  finns tjänster/befattningar som plutonchef, ställföreträdare och instruktörer.

 Kvalifikationer

 • Utbildad specialistofficer/officer
 • B-körkort
 • OR 6-7 (1.serg-fj) alt OF 1-2 (fk-kn)

OBS: Tjänsterna kan endast sökas av före detta officerare och specialistofficerare som tidigare varit anställda inom Försvarsmakten.

Det är endast återanställning av tidigare medarbetare.  Före detta officerare återanställs som specialistofficer, 1.serg eller fanjunkare.

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av värnpliktsutbildning motsv
 • Ak 5 instruktör
 • Instruktör stridsskjutning
 • C-körkort alt förarbevis lastbil/terrängbil
 • Närkampsinstruktör
 • Skyddsvaktsinstruktör
 • Sjukvårdsinstruktör
 • Markstridskompetens

Personliga egenskaper
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp.  Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann, ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och tidigare erfarenheter.

Övrigt
Du anställs som Stridsledningsbefäl vid 421.Flygbassäkpluton som är en del av 42.Flygbaskompaniet som har huvudansvaret för driften av Malmens flygplats. Det är en specialistofficersbefattning med nivå OR 6-7.

 1. Flygbaskompaniet har bemanningsansvar för flera av befattningarna på 44. GU-kompaniet och har därmed för avsikt att bemanna det med samma personal under flera år. Den här rekryteringen syftar till att lösa den uppgiften.

Tillträde enl. ök. Intervjuer och lämplighetsbedömningar kommer att göras efter hand för att om möjligt få utbildningsbefäl inom kort.
Detta är en tillsvidareanställning.
Befattning är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för 42. Flygbaskompaniet Kn Håkan Ahlgren, 013-28 39 68

Fackliga representanter
OFR/O , Hkpflj Mats Häggström
Försvarsförbundet Hkpflj Caroline Nilsson
SACO Hkpflj, Anneli Helmersson
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 juni 2019
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan