Logistik Stabsassistent till Amfibiebataljonen

Om tjänsten

Är du utåtriktad med en stor känsla för service? Vill du vara med och påverka utvecklingen av logistiken i framtidens Amfibieförband? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi förutsättningar för ett av Marinens många krigsförband, Amfibiebataljonen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som stabsassistent vid logistiksektionen innebär att administrera inkommande och utgående information, beställningar och prognoser för sektionens medlemmar. Arbetet ställer höga krav på flexibilitet och servicekänsla, både gentemot underställda och mellan enheter. Du kommer även stödja övriga stabens arbete direkt i övergripande utvecklingsfrågor, exempelvis avseende stabens interna logistik. 

Kvalifikationer

 • Genomförd GMU eller värnplikt med goda vitsord.
 • Körkort, lägst B
 • God kunskap i Officepaketets ingående delar.
 • Fullt frisk och uppfyller kraven i FM FysS tilläggskrav enligt nivå B

Meriterande

 • Utbildning eller erfarenhet som stabsassistent.
 • Utbildning eller erfarenhet inom logistik (försörjning, förplägnad, teknisk tjänst, sjukvård)
 • God kunskap i samt god förmåga att visualisera information.
 • Goda språkkunskaper i engelska och svenska.
 • Tjänstgjort nationellt eller internationellt i logistikbefattning.
 • God kunskap i PRIO/SAP
 • God kunskap i LIFT-L/ LIFT-LX

Personliga egenskaper
Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Amfibiebataljonens logistik. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda sektionen vid möten inom såväl som utom Amfibiebataljonen. Du är ansvarsfull, noggrann och prestigelös och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du har en god kommunikativ förmåga. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper och lämpligheter.

Övrigt
Vi erbjuder dig ett arbete som skiljer sig från mängden, som är både utvecklande och utmanande. Arbetet innebär stor variation i både uppgifter och miljö. I tjänsten ingår fysisk träning på arbetstid. 
Nivå: OR 1-3, OR 4-5
Typ av anställning: Tidsbegränsad enligt GSS/K avtal
Arbetsort: Berga, Hårsfjärden
Tillträde: Snarast enl. ök
Lön: Individuell lönesättning

Urval och intervjuer
Urval sker under v 33. Intervjuer och tester kommer att genomföras under v 35 vid Amfibieregementet på Berga. Slutligt urval sker under v 37.

Förfrågningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kan göras till chefen för logistiksektionen kapten Fredrik Stadig, 076-634 67 39.

Fackliga representanter
OFR/O Klas Hellström nås via of-amf@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50 000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Amfibieregementet ”Amf 1” leder en manöverbataljon och två kompanier med heltids- och deltidsanställd personal samt två hemvärnsbataljoner med frivillig personal. Förbandet är ett markstridsförband som förflyttas främst med stridsbåtar. På förbandsbaserna och dess anslutande övningsfält runt om i skärgården övar, tränar och utbildas förbandet mot att verka där vatten möter land; en skärgård, ett floddelta, en hamn.

2.amfibiebataljonen är idag en av försvarsmaktens modernaste och slagkraftigaste manöverbataljoner. Vid bataljonen tjänstgör yrkesofficerare, reservofficerare samt krigsplacerade soldater. 2.amfibiebataljonen består av sex kompanier; ett ledningskompani, ett kustjägarkompani, tre amfibieskyttekompanier, ett underhållskompani. Bataljonen är ständigt beredd att genomföra både nationella- och internationella insatser, vilket förutsätter att vi kan verka i en mängd olika miljöer; öken, vinter, djungel, etc. Mellan uppdrag utbildas, tränar och övar bataljonen tillsammans med andra förband likväl nationellt som internationellt.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö samt tre hemvärnsbataljoner. Förbandet är baserat i Haninge (Berga), i Göteborg och på Gotland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 juni 2019
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan