HR-specialist arbetsmiljö

Om tjänsten

Är Du en person som trivs med ett högt tempo där Du omges av ett glatt gäng som arbetar tillsammans och gör skillnad varje dag? Vi utökar vår verksamhet och söker därför HR-specialist arbetsmiljö till HR-avdelningen vid Ledningsregementet (LedR).
 
HR avdelningen är en del i LedR stab som består av ca 60 medarbetare fördelat på 9 avdelningar, varav HR-avdelningen består av 12 befattningar. Avdelningen stödjer chefen för regementet inom strategisk- och operativ personaltjänst exempelvis bemanning, lönebildning, personalförsörjning, rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering och personalutveckling.

Arbetsuppgifter:
Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en spännande miljö. Som HR-specialist ger du, med ett konsultativt förhållningssätt, råd och stöd i främst arbetsmiljöfrågor men även frågor inom HR-området till verksamhetens chefer. Du håller i utbildningar, utvecklar, planerar och kvalitetssäkrar arbetsmiljöarbetet. Du medverkar vid inspektioner, genomför arbetsmiljökommittémöten och följer upp statistik inom exempelvis arbetsskador och avvikelser. Du för en kontinuerlig dialog med Försvarshälsan, har god kunskap i gällande lagstiftningar samt deltar i allmänt stabsarbete. Som HR-specialist arbetar du på operativ- och strategisk nivå.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som för arbetet har relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom arbetsmiljö/personalområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. En förutsättning för att lyckas i rollen som HR-specialist har du har några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete eller annan erfarenhet arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i Excel och kan utrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande: 
Erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, gärna inom statlig myndighet och då särskilt Försvarsmakten. Har du erfarenhet av att utbilda större grupper är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete kopplat till arbetsmiljö, rehabilitering och likabehandling. 
 
Personliga egenskaper: 
Du har ett flexibelt förhållningssätt och personliga egenskaper som självständighet, initiativförmåga samt förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer. Du är också resultatorienterad, har hög integritet, är noggrann, lojal och har ett strategiskt tänkande. Dina personliga egenskaper är av stor betydelse för oss.

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning med placering i Enköping. Tjänsten omfattar heltid (40tim/vecka) företrädesvis med tjänstgöring dagtid. Kvälls- och helgtjänst kan förkomma. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Linda Göthberg, HR-generalist, 0171-15 70 08 

Therese Karlsson, HR-generalist, 0171-15 70 86

Fackliga representanter:
OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson
SACO – Carl-Johan Pettersson
SEKO – Erik Todic
OFR/S – Inge Bäcklin
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-04
 
Tillträde: Enligt överenskommelse.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 juni 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan