MILITÄRHÖGSKOLAN HALMSTAD SÖKER EN VIKARIERANDE HR-GENERALIST (CVAT) TILL STABSENHETEN

Om tjänsten

Militärhögskolan Halmstads stabsenhet består av funktionerna J1-9. Stabsmedlemmarna har individuella ansvarsområden men förväntas kunna verka inom flera verksamhetsområden i ett nära samarbete och med stort eget ansvarstagande. Som HR-generalist blir du en del av stabens HR- funktion och arbetsleds av HR-chefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR-generalist på Militärhögskolan Halmstad kommer du framförallt att arbeta med olika typer av HR-frågor. Du kommer fungera som ett stöd i olika förekommande personalfrågor, vid rekryteringar samt ansvara för uppföljning av personalekonomi. I dina arbetsuppgifterna kommer det bland annat också ingå att arbeta med och samordna jämställdhets- och arbetsmiljöfrågorna vid MHS H. Du handlägger självständigt olika ärenden. Stora delar av arbetet består även av personaladministration.

Kvalifikationer
Högskoleutbildning inom HR eller motsvarande.
God administrativ förmåga (arbetat med HR minst 2-3 år).
Erfarenhet av att arbeta med personalekonomi.
Kunskap om arbetsrätt inom området.

Meriterande
Erfarenhet från annat liknande arbete, helst från Försvarsmakten.
Erfarenhet av att arbeta i Excel och i Försvarsmaktens systemstöd PRIO (SAP).
Erfarenhet av att arbeta med lönebildning/lönerevision.
Erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöfrågor.
Erfarenhet att arbeta med jämställdhetsfrågor.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du är självgående, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att se helheter, du är utvecklingsinriktad och du kännetecknas av social kompetens och hög integritet. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen innebär anställning i befattning som HR-generalist CVAT (civil arbetstagare) vid stabsenheten, MHS H. Anställningen är ett vikariat på 6 månader med stora möjligheter till förlängning. Omfattningen är 100 %. Arbetsplatsen är lokaliserad till Militärhögskolans lokaler på Flottiljområdet i Halmstad. Anställningen kräver svenskt medborgarskap och genomförd säkerhetsprövning. Med befattningen följer krigsplacering i Försvarsmakten samt utbildning för detta.

Tillträde snarast.

I befattningen kommer du att genomföra resor i tjänsten.

MHS H verkar för ökad mångfald och jämställdhet, därför tillämpar MHS H positiv särbehandling.

För frågor om befattningen, kontakta: HR-chef, Gabriela Eriksson, 070- 813 49 83 eller HR- generalist Nina Hallin, 070- 836 06 11.

Fackliga företrädare:
OFR/O (HSOF) Johan Douglas
SACO, Karin Ekbom
OFR/S, Roland Kramer
Samtliga nås via växeln, tel 035-266 20 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-04. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. På grund av sommarledigheter kommer rekryteringsprocessen påbörjas i mitten av augusti.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Militärhögskolan i Halmstad (MHS H) utbildar blivande specialist- och reservofficerare för Försvarsmaktens krigsförband. Dessutom utbildas erfarna specialistofficerare mot högre specialistofficersbefattningar. Militärhögskolan Halmstad leder också Försvarsmaktens utveckling av ledarskap och pedagogik och stödjer Försvarsmaktens högkvarter med programledning av utbildningar och ledning av grundutbildning under totalförsvarsplikt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 juli 2019
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Militärhögskolan Halmstad – MHS H
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan