Nätverkstekniker

Om tjänsten

FMTIS GA Berga har som uppgift att stödja förbanden som är placerade på orten Muskö samt det egna förbandet FMTIS verksamhet vad avser drift och underhåll av lednings- och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat.
Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete samt driftsättningar/planering av nät. Du förväntas även leda eller medverka i projekt samt dokumentera pågående och avslutade arbeten.
Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Muskö. Resor i tjänsten förekommer både nationellt och internationellt samt beredskapstjänstgöring i hemmet förekommer.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av installation och konfiguration av Cisco produkter
 • Erfarenhet av nätdrift i större miljöer
 • Utbildning med inriktning mot nätverk eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
 • Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
 • B-körkort fordras
 • Sweccis erfarenhet

Meriterande

 • Kunskap och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-infrastruktur
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system.

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som har engagemang, är serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ, arbetar självständigt och tar eget ansvar. Du har god analytisk förmåga, utför uppgifter med hög kvalitet samt är beredd att vidareutbilda dig inom tjänstens kompetensområde. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information
Placering: FMTIS GA Berga, placering Muskö. Hos oss benämns befattningen "Driftingenjör”.
Tillsvidareanställning, vi tillämpar sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Befattningen är civil.

Upplysningar
För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Martin Svensson 019-393500, martin.1.svensson@mil.se.
För frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta: HR-generalist Maria Viitasalo, 019-393500.

Fackliga företrädare
OFR/O - Anders Wallinder
OFR/S - Clarence Arnstedt
SACO - Mika Laitanen
SEKO - Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-24.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 juni 2019
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-06-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan