Plutonchef

Om tjänsten

Är du intresserad av en tjänst vid Försvarsmaktens största helikopterskvadron? Vill du vara med och bygga upp Sveriges helikopterförmåga för fred, kris och krig? Nu har vi en tjänst för dig – andra helikopterskvadron rekryterar en plutonchef.

Som plutonchef är du chef med personalansvar och du arbetar med plutonens krigsförmåga tillsammans med plutonens flygtekniker. Du ansvarar för att ge din personal bästa möjlighet att lösa sina uppgifter, samtidigt som du tar ditt arbetsgivaransvar. I arbetet ligger utöver löpande verksamhet att ta tillvara på personalen genom utbildningar och kompetensutveckling. Vidare stöttar du kompanichefen och är en del av kompaniledningen. Du är beredd att ta över som ersättare för kompanichefen i dennes frånvaro.

Arbetsuppgifter
- Upprätthålla och utveckla plutonens krigsduglighet
- Leda personaltjänsten på plutonen som arbetsgivarrepresentant
- Leda den tekniska tjänsten vid plutonen med stöd av ställföreträdande plutonchef
- Beredd överta kompanichefens uppgifter

Kvalifikationer
- Officersexamen med inriktning mot teknisk tjänst eller motsvarande
- B-körkort

Meriterande
- Erfarenhet som första linjens chef
- Militärt förarbevis och tyngre körkortsbehörighet
- Erfarenhet av flygunderhållstjänst
- Erfarenhet av internationell tjänstgöring
- Militär flygtekniker

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är strukturerar då tjänsten kräver att du kan hantera flera olika uppgifter samtidigt. Du ska även vara ansvarstagade samt att du kan och vågar fatta egna beslut då arbetet stundtals bedrivs utan högre chefs närvaro. Du ska ha lätt att förstå och förhålla dig till regelverken då ledning av flygunderhåll starkt regelstyrt. Känner du igen dig själv så välkomnar vi att du söker och blir en del i skvadronens gemenskap.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning, tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger förekommer.
Tjänsten är placerad på Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Linköping, tjänsteresor förekommer. Tjänstenivån är OF1/OF2 (fänrik – löjtnant - kapten)
Tillträde efter överenskommelse.

Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.

Välkommen med din ansökan senast den 20 juni 2019. Den ska innehålla CV samt personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten samt att tre referenser ska bifogas. Urval kommer ske löpande.

Upplysningar om tjänsten ges av:
Kompanichef, kapten Martin Sehlberg
Personalchef, kapten Olof Glans

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Andra helikopterskvadron
Förbandet är en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs fyra helikopterskvadroner. Skvadronen verkar inom den markoperativa arenan vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet. Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndigheter med bland annat brandsläckning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt, året runt.

Som plutonchef tjänstgör du i ett av skvadronens flygunderhållskompanier och är leds av kompanichefen. Du är också funktionsled av lokal flygunderhållschef. Helikopterunderhållsplutonen genomför flygunderhåll på helikopter 16, Black Hawk.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 juni 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan