Mekaniker (OR1-3) till 2.logstödsplutonen på Berga

Om tjänsten

Är Du nyfiken på mekaniker- och soldatyrket? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att arbeta i en omväxlande miljö? Då kan du vara den mekaniker vi söker till Berga.

Arbetet som mekaniker är fullt av utmaningar, ingen dag är den andra lik vilket också gör att vi har roligt tillsammans.

Våra uppgifter och kompetenser är efterfrågade och ju mer vi övar och verkar i vår skarpa miljö ju bättre blir vi naturligtvis.

Nu behöver vi utöka vår pluton och hoppas på att det är just du som söker till oss!

Vi kan erbjuda dig trevliga arbetskamrater, spännande uppgifter och en arbetsmiljö som är minst sagt varierande.

Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Logistikstödsplutonen ansvarar för att försörja understödda förband med förnödenheter, transporter, upprätta och driva till exempel drivmedelsplats, arbets- och förläggningsutrymmen samt kokplats vid tillfälliga grupperingsplatser och terminalplatser.

Driftstödsgruppen genomför verksamhet enskilt eller tillsammans med övriga delar av logistikstödsplutonen på anvisade platser och tider. Driftstödsgruppens uppgifter är fokuserade inom teknisktjänst och ansvarar för drift och underhåll av förbandets eldrift, bistå eget förband samt stödja andra enheter/ förband i teknisktjänst samt genomföra materielunderhåll.

Arbetet innefattar även understöd till plutonens övriga verksamhet.

Som mekaniker kommer du bland annat att köra lastbil, genomföra underhåll på fordon och materiel, ansvara för förbandets eldrift samt utveckla och vidmakthålla dina soldatförmågor.
Ibland får du förmånen att äta och sova ute samt möjlighet till personlig vidareutveckling.

Kvalifikationer

 • Du har lägst två- eller treårig gymnasieutbildning inom fordonsteknik, inriktning fordon eller annan utbildning/kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • B-Körkort
 • Genomförd GMU/GU/ Värnplikt
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav 

Meriterande 

 • Militärt förarbevis tung lastbil och/eller körkort klass C
 • Militärt förarbevis tungt släp och/eller körkort klass CE
 • Kran och/ eller truckförarbevis
 • ADR-behörighet
 • Tidigare erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens materiel och fordon
 • Tidigare erfarenhet av underhåll på tunga fordon

Personliga egenskaper

Vi hoppas på att du tänker brett, har lätt för att priorietera och lätt för att växla mellan olika uppgifter som vår verksamhet kan komma att kräva av dig.

Vi ser gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Personalen är vår absolut viktigaste resurs.

Emellanåt utsätts vi för fysiskt krävande utmaningar och det är därför viktigt att du klarar de fysiska krav som våra befattningar inom Försvarsmakten ställer på oss. Det handlar om att skydda dig för onödiga risker och skador men även för att vi värnar om att du ska hålla som vår kollega under många år.

Att kunna samarbeta med olika aktörer såväl inom som utanför Försvarsmakten men även att reagera och agera självständigt är också ett krav vi har på alla Försvarsmaktsanställda.

Vår Värdegrund och vår militära profession är grunden till vårt förhållningssätt, inte bara på oss själva, utan gäller även våra kollegor, chefer och vår verksamhet. 
Öppenhet, Resultat och Ansvar är våra ledord i det arbetet.

 

Det är självklart lika viktigt att vi får trivas tillsammans. Det är därför din personliga lämplighet kommer att vara avgörande i vår bedömning av urval. 

Övrigt
Tjänsten är en soldatbefattning.

Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär provanställning i 6 månader och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år. 

I tjänsten förekommer både resor och övningsverksamhet.

Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.

Tillträde efter överenskommelse.
Bemanningsort: Berga

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-31
Ansökan ska innehålla minst personligt brev och CV i filformat PDF eller DOC (ej DOCX).

Icke komplett ansökan tas ej vidare i anställningsprocessen.

Ta gärna kontakt för mer upplysning om tjänsten

Plutonchef Anna Bräckvall Tel. 010-823 37 96 

Fackliga företrädare

Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17

SACO, Lisbeth Landin, tel. 0455-85115, 073-1828047

SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö samt tre hemvärnsbataljoner. Förbandet är baserat i Haninge (Berga), i Göteborg och på Gotland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 juni 2019
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan