Teleingenjör med inriktning larmteknik, Eksjö

Om tjänsten

Försvarsmakten söker en teleingenjör med huvudinriktning Teknisk Bevakning till FMTIS i Eksjö.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, är det strategiska ledningsförbandet och utgör fundamentet för Försvarsmaktens ledningsförmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av att självständigt genomföra driftsättningar, underhållsarbete (service) och mindre installationer (utökningar) på våra tekniska bevakningssystem.

Inom Försvarsmakten används ett flertal larm och CCTV-system såsom RCO, Milestone och Axis med flera, samt system framtagna av FMV. I tjänsten ingår även att medverka vid anbudsberäkning samt stödja kunden vid projektering. Arbetet utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar, beredskap kan förekomma.

Du måste vara beredd på att delta i systemstödsresor i utlandet. I anställningen ingår även att genomföra arbetsuppgifter som sker på hög höjd.

Kvalifikationer

För tjänsten erfordras 3-årig gymnasieutbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Ett krav är att du har erfarenhet av något eller flera av ovan nämnda system eller motsvarande.

För att klara av tjänsten har vi även som krav att du har god fysik, då en del arbeten kan innebära klättring i master och torn. Vi vill också att du har god datavana och lägst B-körkort. Vi ser det som meriterande om du även har kunskaper inom IT/nätverk samt kännedom om försvarets utrustningar.

Som person är du öppen, serviceinriktad och trivs med många kundkontakter. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ser att du som person är säkerhetsmedveten, gillar att jobba i lag och har förmågan att se möjligheter.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Befattningen är civil med krigsplacering i Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsort Eksjö.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Projektsamordnare Syd Lars Torehov 073-4320602.

Avdelningschef Martin Hertzman 0381-18559.

Fackliga företrädare:

OFR/ O Wiveca Hörlin Wisberg

OFR/ S Martin Sparr

SEKO Försvar Matz Felix

SACO-F Pär Lohman

Samtliga nås vi växel 019-393500


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 juni 2019
  • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan