Förbandsekonom regementsstaben Boden

Om tjänsten

Norrbottens Regemente söker förbandsekonom för placering vid ekonomiavdelningen, regementsstaben i Boden. Avdelningen ansvarar för att samordna förbandets ekonomistyrning, budgetering, återrapportering, resultatvärdering, intern styrning, kontroll och ekonomiadministration.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

I din befattning på avdelningen ingår i första hand att, under ledning av ekonomichefen, sammanhålla regementets planering. Arbetsuppgifterna inkluderar budgetering/planering, genomföra analyser samt utarbeta beslutsunderlag. Exempel på övriga förekommande arbetsuppgifter är återrapportering, hantering av investeringar, leverantörsfakturor och extern försäljning. Arbetet innebär även att stödja organisationen i ekonomirelaterade frågor genom ett konsultativt förhållningssätt till chefer och utsedda aktörer på alla nivåer. Du är en kunskapsresurs både avseende operativt arbete i Försvarsmaktens affärssystem PRIO (SAP) och har generell förståelse för Försvarsmaktens ekonomistyrning och ekonomiadministration.

Kvalifikationer:

 • Ekonomiutbildning på lägst gymnasienivå.
 • God datorvana i Office-miljö.

Meriterande kvalifikationer:

 • Erfarenhet av Försvarsmaktens affärssystem PRIO (SAP).
 • Erfarenhet av Business Objects.
 • Erfarenhet från ekonomifunktion vid Försvarsmakten.
 • Erfarenhet av arbete med styrning av fakturaflöden, internkontroll, budgetering och prognosarbete.
 • Erfarenhet från beställar-/inköpsfunktion vid Försvarsmakten/FMV.
 • Kännedom om Försvarsmaktens Ekonomistyrningsmodell.
 • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet och organisation.
 • Eftergymnasial ekonomisk utbildning.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för ordning och reda. Du är ansvarstagande, noggrann och har god analytisk förmåga. Du fungerar väl i grupp och är bra på att bygga förtroendefulla relationer, men kan också arbeta självständigt inom eget ansvarsområde. Arbetet kräver närvaro inför och vid fastställda rapporteringstidpunkter, som ofta infaller vid övrig personals ledighetsperioder. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du levererar resultat med god precision även under tidspressade förhållanden, är strukturerad och lyhörd, har hög integritet samt har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningen:

Civil. Tillsvidareanställning avses. Placeringsort Boden. Sex månaders provanställning kan förekomma. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Övrigt:

Med anställningen följer skyldighet att delta i utbildning, övning och insatser både inrikes och

utrikes. För att kunna uppfylla Försvarsmaktens krav på fysisk standard ingår fysisk träning

som en av dina arbetsuppgifter.

Befattningen kan innebära tjänsteresor.

Säkerhetsprövning kommer att genomföras.

Upplysningar om tjänsten:

För frågor om befattningen kontakta Carin Bergensten 0921-34 86 01

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:

SEKO Margaretha Ryding

Försvarsförbundet Annelie Forshage

 

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2019-07-01.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 juni 2019
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente – I 19
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-07-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan