Miljösamordnare Försvarsmedicincentrum

Om tjänsten

Försvarsmedicincentrum (FörmedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civila och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.
Befattningen är placerad på den avdelning som funktionsleder områdena arbetsmiljö, verksamhetssäkerhet -mark-, trafik- el och sjösäkerhet samt miljö. Avdelningen består av fem medarbetare och nu söker vi dig som vill arbeta tillsammans med oss gällande lagefterlevnad och egenkontroll på miljöområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Din roll är att kompetensmässigt och funktionellt stödja förbandschefen och linjeorganisationen i deras miljöarbete och vara sammanhållande för förbandets miljöarbete. I rollen ligger att kunna följa upp om arbetet sker enligt miljöbalkens tillämpliga krav och interna styrningar. Du behöver ha tillräckliga kunskaper om miljöbalkens olika kapitel och klara av att jobba med frågor som avfall, kemikalier, energi, buller, egenkontroll och prövning. För att lyckas i rollen behöver du vilja bygga upp ett förtroende för din kompetens och vara lyhörd för olika enheters behov.Miljöfrågorna är en del av vår vardag och det ställs stora krav att du som Miljösamordnare har den kompetens som behövs för att förbandet skall leva upp till de lagar, förordningar och föreskrifter som finns inom området. I arbetsuppgiften ingår att stödja verksamheten i planeringarbete, inför och under övningar. Rollen kräver förmåga att kunna växla mellan olika enheter och nivåer inom organisationen gällande deras olika behov och utmaningar på miljöområdet. Du kommer att rapportera till olika nivåer inom Försvarsmakten för olika frågor. Allt från din chef i linjen, till förbandsledningen som till myndighetens hålbarhetschef. Du kommer att representera ledningen gentemot exempelvis tillsynsmyndigheten Försvarsinspektören för hälsa och miljö vid tillsyn samt intern miljörevision från Hållbarhetssektionen.

Kvalifikationer:
• Dokumenterad och praktisk erfarenhet av arbete med lagefterlevnad och egenkontroll enligt miljöbalken, exempelvis i roll som miljöinspektör eller motsvarande
• Dokumenterade kunskaper om arbetsmiljölagstiftningen
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Engelska kommer att till del vara en naturlig del i arbetet
• God erfarenhet av användning av datorer och IT-system
• B-körkort
• God fysisk form, då arbetet kräver att du skall stödja i fältmiljöer, på båtar samt inom garnisonens verksamheter

Meriterande:
• Erfarenhet av arbete inom myndighet
• Erfarenhet av samordning
• Projektledning

Personliga egenskaper
Du ska dela Försvarsmaktens värdegrund, försvarsmaktens uppförandekod och representera Försvarsmaktens verksamhet i din yrkesroll. För att trivas i denna befattning är du en lagspelare, dock skall du kunna hantera uppgiften att vara förbandets specialist och känna dig trygg i detta. Du har god förmåga att planera och genomföra projekt. Du skall ha pedagogisk förmåga då det handlar om att utbilda och informera personalgrupper inom olika nivåer, från hemvärnssoldater till förbandsledning. I uppdraget ingår arbete i kontorsmiljö men även att stödja förbanden inom garnisonen och delta och vid övningar ute i fältmiljö som kan ske på kvällar och helger. Vi vill att du i din ansökan beskriver hur du med din erfarenhet och kunskap kan stödja Göteborgs garnison i miljöfrågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Befattningen är civil 
Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas
Arbetsort Göteborg, resor i tjänsten förekommer
Tillträde efter överenskommelse

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Helena Järpsten, 031-69 27 76

Fackliga kontaktpersoner:
Försvarsförbundet, Ingrid Andersson
SEKO, Ronny Sagmo
SACO, Anders Jonsson
Officersförbundet, Jonas Rynner
samtliga nås via FömedC växel 031-69 20 00

Välkommen med din ansökan senast 21 juni 2019. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 juni 2019
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan