Planeringsofficer OR 7/8

Om tjänsten

Övnings-/Träningsavdelningen (Ö/T A) ansvarar för logistikplanering inom armén inför och under övningar. Ö/T A ansvarar för GKÖ (GU slutövning på Trängregementet).

Inom ramen för arbetet ingår bl.a. planerings-, genomförande- och uppföljningsansvar för logistik under såväl förbandsövningar som stabs- och ledningsövningar, där funktionsövningsledning är en viktig del av ansvaret.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att kunna verka i rollen funktionsövningsledare logistik (FÖL Log), chef för specialinstruktörsgrupp (SPI) och som momentövningsledare. Du kommer inom ramen för övningsplanering ta fram underlag för planering, budgetering, genomförande, analys och uppföljning samt delta i planeringskonferenser och samordnings-/koordineringsmöten. Du ska ge stöd till regementets värdering och evaluering.

Du kommer att vara förbandets stöd till chefer i insatsorganisationen avseende krigsförbandsvärdering (KFV) och planer för dess förbandsutveckling.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer OR 7/8 eller genomförd OF-2 utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av logistikförband
 • Trafik-/transporttjänst

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, kan arbeta såväl självständigt som i team och har ett bra ordningssinne. Du tycker om samarbete och samordning, ser vad som behöver göras, är flexibel och lyhörd. Du bör också vara intresserad av att utvecklas inom eget ansvarsområde. Du måste kunna utrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Befattningen är placerad i regementsstaben vid Trängregementet i Skövde.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef mj Tony Bohman, tfn 070-676 5204.

Vi kommer löpande att arbeta med urval och intervjuer.

Facklig representant

Jörgen Eliasson OFR/O

Peter Danielsson OFR/S

Ulf Granlöf SACO

De fackliga representanterna nås via vxl 0500-46 50 00.

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-30. Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev och ett CV.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 juni 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet – TrängR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan