FM Veterancentrum söker en vikarierande utvecklingshandläggare

Om tjänsten

Försvarsmaktens Veterancentrum är Försvarsmaktens kompetenscentrum för veteran- och anhörigfrågor. Med veteraner avses i detta sammanhang personer som deltagit i Försvarsmaktens internationella militära insatser i exempelvis Mali, Afghanistan, Mellanöstern eller forna Jugoslavien. FM Veterancentrums arbete omfattar även utveckling av metoder och rutiner för preventivt arbete inför internationella insatser.

Vid FM Veterancentrum bedrivs en nyskapande verksamhet och som medarbetare hos oss får du möjlighet att vara med och forma Försvarsmaktens veteranarbete riktad mot internationell verksamhet. Arbetet är mångfacetterat och du får som medarbetare utveckla och påverka veteranarbetet både i stort och smått. Det är ett givande arbete med många kontaktytor och du kommer att ingå i ett sammansvetsat team där vi bidrar till varandras utveckling.

FM Veterancentrum lyder i verksamheten direkt under myndighetens personaldirektör, men är organisatoriskt inordnad i MHS Karlberg och arbetsplatsen är vid Karlbergs slott i Solna kommun.

FM Veterancentrum söker nu en utvecklingshandläggare till sektionen för planering och utveckling

Sektionen för planering och utveckling ansvarar för att enhetens inre liv, kontakten mot Högkvarteret och mot andra relevanta enheter i Försvarsmakten samt för enhetens ekonomi. Då veteranverksamheten fortfarande är i utveckling finns två utpekade utvecklingshandläggare som har i uppgift att driva olika utvecklingsprojekt för att föra verksamheten framåt samt att följa upp och analysera den verksamhet som bedrivs i Försvarsmakten inom området.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Leda utvecklingsprojekt alt ingå i utvecklingsprojekt ledda av andra
 • Följa upp och analysera veteran- och anhörigverksamheten i Försvarsmakten
 • Vid behov delta i sektionens eller enhetens andra olika arbetsuppgifter

Kvalifikationer:

 • Relevant akademisk utbildning alternativt motsvarande kunskaper inhämtade på annat vis
 • Tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete.
 • Mycket god kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift
 • God kommunikationsförmåga i det engelska språket i såväl tal som skrift
 • Kännedom om Försvarsmaktens organisation
 • Utlandserfarenhet från internationell militär insats

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta vid statlig myndighet.
 • Kunskap om svenskt socialförsäkringssystem.
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med veteran- och anhörigfrågor.
 • Reservofficer

Personliga egenskaper:

För att passa i rollen bör du vara en god lagspelare men även kunna arbeta självständigt. Vidare bör du ha god förmåga att arbeta strukturerat samt ha en mycket god analytisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Chefen för planerings- och utvecklingssektionen, Monica Larsson, 076-8935626

Chefen FM Veterancentrum, överste Torbjörn Larsson mobil 070-2144019


Fackliga representanter:

SACO Maria Back-Nilsson, 08-514 39 743
SEKO Christer Norman, 08-514 39 811
OFR/S Stefan Ragnebrink, 08-514 39 827
OFR/O Johan Danko, 08-514 39 859

Övrigt:

Detta är ett vikariat under ordinarie befattningshavares studietid till 2021-06-30.
Tillträde enligt överenskommelse dock senast 2019-10-01

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2019-08-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 juni 2019
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan