FM Veterancentrum söker vikarierande HR-specialist

Om tjänsten

Försvarsmaktens Veterancentrum är Försvarsmaktens kompetenscentrum för veteran- och anhörigfrågor. Med veteraner avses i detta sammanhang personer som deltagit i Försvarsmaktens internationella militära insatser i exempelvis Mali, Afghanistan, Mellanöstern eller forna Jugoslavien. FM Veterancentrums arbete omfattar även utveckling av metoder och rutiner för preventivt arbete inför internationella insatser.

Vid FM Veterancentrum bedrivs en nyskapande verksamhet och som medarbetare hos oss får du möjlighet att vara med och forma Försvarsmaktens veteranarbete riktad mot internationell verksamhet. Arbetet är mångfacetterat och du får som medarbetare utveckla och påverka veteranarbetet både i stort och smått. Det är ett givande arbete med många kontaktytor och du kommer att ingå i ett sammansvetsat team där vi bidrar till varandras utveckling.

FM Veterancentrum lyder i verksamheten direkt under myndighetens personaldirektör, men är organisatoriskt inordnad i MHS Karlberg och arbetsplatsen är vid Karlbergs slott i Solna kommun.

FM Veterancentrum söker nu en vikarierande HR-specialist till sektionen för fackmässigt stöd

Sektionens huvuduppgift är att lämna fackmässigt stöd till övriga delar inom Försvarsmakten inom fackområdena hälsa och veteran- och anhörigarbete; före, under och efter internationella insatser. Med fackmässigt stöd avses att inom veteran- och anhörigarbetet exempelvis utveckla system och metoder för förberedelser såväl inför som uppföljning efter internationell insats samt att inhämta, sammanställa och analysera rapportering från förbandens arbete med veteraner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stödja de lokala förbanden inför, under och efter insats
 • Delta i system- och konceptutveckling rörande veteran- och anhörigarbetet.
 • Delta i alla på sektionen förekommande arbetsuppgifter

Kvalifikationer:

 • Relevant akademisk utbildning alternativt motsvarande kunskaper inhämtade på annat vis
 • Mycket god kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift
 • God kommunikationsförmåga i det engelska språket i såväl tal som skrift
 • God kännedom om Försvarsmaktens organisation
 • Utlandserfarenhet från internationell militär insats

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta vid statlig myndighet.
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med veteran- och anhörigfrågor.
 • Reservofficer

Personliga egenskaper:

För att passa i rollen bör du vara utåtriktad och ha lätt att knyta kontakter med människor. Du bör kunna jobba självständigt men vara en god lagspelare. Du kommer att representera och presentera sektionens arbete vid utbildningar, möten och andra arrangemang. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

TF sektionschef Mian Persson, mobil 070-9191001

Chefen FM Veterancentrum, överste Torbjörn Larsson mobil 070-2144019


Fackliga representanter:

SACO Maria Back-Nilsson, 08-514 39 743
SEKO Christer Norman, 08-514 39 811
OFR/S Stefan Ragnebrink, 08-514 39 827
OFR/O Johan Danko, 08-514 39 859

Övrigt:

Detta är ett vikariat till 2020-08-31 under ordinarie befattningshavares föräldraledighet.
Tillträde enligt överenskommelse dock senast 2019-10-01

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2019-08-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 juni 2019
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan