Planeringsofficer/ämnesansvarig i ämnet Krigsvetenskap sökes till officersprogramsavdelningen på Markstridsskolan.

Om tjänsten

 

Sökande enhet:

Markstridsskolans uppgift är att utveckla samt utbilda och träna individer och förband i väpnad markstrid för nationella och internationella uppgifter. Det innefattar utbildning och träning på individ- kompani- bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Markstridsskolan är geografiskt lokaliserad till två platser, en del finns i Skövde och en finns i Kvarn (Motalaområdet). Officersprogramsavdelningen bedriver sin verksamhet i Kvarn. Avdelningen genomför den verksamhetsförlagdautbildningen (VFU) av taktiska officerare inom ramen för Försvarshögskolans (FHS) treåriga officersutbildning samt Försvarsmaktens särskilda officersutbildning (SOFU) och reservofficersutbildning (ROU) mot befattningen OF 1.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Vi söker dig som är en erfaren yrkesofficer. Som planeringsofficer och ansvarig för ämnet krigsvetenskap kommer du tillhöra avdelningsledningen. Dina uppgifter kommer i huvudsak att bestå i planering av större projekt med fokus inom ämnet krigsvetenskap och vid taktikutbildning. Du kommer också att vara lärare och handledare vid utbildning och uppföljning av kadetter. 

Önskvärda kvalifikationer:

 • godkänd yrkesofficersexamen inom markstridsarenan
 • OF 2 MARK inf/mek/kav motsv
 • kompanichef/ bataljonstabs medlem/ plutonchef i insatsorganisationen
 • god vana som instruktör
 • körkort för personbil är ett krav (B-körkort)
 • genomförd SUSA utbildning (stridsutbildning skarp ammunition)
 • van att arbeta i Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem (system PRIO)

Meriterande kvalifikationer:

 • högskolepedagogik 7,5 hp
 • ämnesutbildning vid FHS
 • internationell tjänstgöring
 • genomfört FUSA kompani (Förbandutbildning skarp ammunition)
 • genomfört grundkurs SIB (strid i bebyggelse)
 • genomfört UL (utvecklande ledarskap)

Personliga egenskaper:

För att du skall kunna leda projekt vid utbildningen av taktiska officerare ser vi att du har en mycket god analytiskt och social förmåga.  Du har en mycket god samarbetsförmåga, där engagemang och ansvar är två nyckelord. Du skall vara van vid att arbeta både enskilt och i grupp. För att du skall kunna vara delaktig i handledning av kadetter skall du stimuleras av att utveckla blivande kollegor, praktiskt men även teoretiskt. Du är flexibel och kan snabbt sätta dig in i nya förutsättningar. Du måste kunna uttrycka dig väl i både skrift och tal. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

C OP-avdelningen

Major Fredrik Perlaky 070-515 78 25 

Fackliga representanter:

OFR/O Kapten Stefan Ohlson 070-302 40 06

Övrigt:

Tillträde 1/10. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten är en OF med befattningsnivå OF 1 och är placerad på officersprogramsavdelningen i Kvarn. Svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetskontroll med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Anställning inom Försvarsmakten innebär internationell tjänstgöringsskyldighet. Tjänsten kan innebära krigsplacering i insatsorganisationen.

Välkommen med din ansökan, vilken skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 juni 2019
 • Plats: Kvarn, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Markstridsskolan
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan