Biträdande Säkerhetschef till FMLOG

Om tjänsten

Försvarsmaktens Logistik (FMLOG) söker en Biträdande Säkerhetschef med placering i Boden vid Försvarsmaktens Teknik och Vidmakthållandekontor Logistik (TVK Log). TVK Log har som huvuduppgift att vidmakthålla och driftstyra försvarsgemensam logistikmateriel samt att samordna och utveckla funktionen förnödenhetsförsörjning inom Försvarsmakten. I detta ingår även att stödja högkvarteret och producerande enheter med beredning av ärenden och kompetensstöd.

I befattningen som Biträdande Säkerhetschef ingår att stödja, utbilda och informera enhetens personal vad avser säkerhetsskyddstjänst och signalskyddstjänst. Du leder arbetet i säkerhetsplanering samt ansvarar för uppföljningsarbete. Du jobbar förebyggande och aktivt med säkerhetsskyddstjänst och signalskyddstjänst inom enheten. Rådgivning till medarbetare och chefer är en naturlig del av det dagliga arbetet. Du kommer delta i Försvarsmaktens kontrollverksamhet, och leda densamma inom egen enhet. Du samverkar med Försvarsmaktens förband, andra myndigheter och civila aktörer i säkerhetsskyddsfrågor. Du kommer även handlägga säkerhetsprövning, framställan om registerkontroll (RK), genomföra säkerhetsrapportering och rapportering av skyddsvärd och säkerhetshotande verksamhet. Du genomför utredningar av inkomna säkerhetsrapporter och administrerar aktiva kort och certifikat.

Kvalifikationer

Du har arbetslivserfarenhet inom området säkerhets- och signalskyddstjänst. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Lägst gymnasial utbildning med godkända slutbetyg samt körkort (B).

Personliga egenskaper

Du är en person med ett gott omdöme, stor intigritet och har ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande. Du har en hög social förmåga och du finner det naturligt att arbeta utåtriktat tillsammans med andra. Att du är pedagogiskt lagd och har god samarbetsförmåga är av stor vikt. Du är en analytisk person som kan identifiera fel, brister och problem i dess olika beståndsdelar. Du är kreativ och ser lösningar på problem. Du har hög arbetskapacitet och arbetar strukturerat. Ditt engagemang och kunskap behövs för att tillsammans med övriga medarbetare vidareutveckla enheten. Vi tror därför att du trivs i en miljö som ständigt utvecklas och uppskattar omväxlingen i att arbeta både självständigt såväl som i samarbete med kollegor. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande

 • Tidigare tjänstgöring i säkerhetsbefattning i FM
 • Utbildad säkerhetschef inom FM eller motsvarande
 • Utbildad signalskyddschef inom FM
 • Utbildad kortadministratör
 • Utbildad inom datasystemet IS/US
 • Erfarenhet av att utföra säkerhetsprövning
 • Erfarenhet av att genomföra säkerhetsplanering
 • Erfarenhet i att utbilda och föreläsa
 • Erfarenhet av stabsarbete
 • Kunskap och erfarenhet av myndighetsarbete

Tillträde m.m.

Anställningen utgör en tillsvidaretjänst där provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Befattningen är civil. Arbetet medför resor inom landet.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, internationell tjänstgöring och att delta i utbildning och övning. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Upplysningar

För frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen; kontakta Chef Ledningsstödsavdelningen Linda Lindholm, 0921-34 89 69, 070-618 89 69

Mer information om villkoren att jobba inom Försvarsmakten lämnas vid anställningsintervju. Besök även gärna vår hemsida: www.forsvarsmakten.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 5 augusti 2019.
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Fackliga företrädare

OFR/O – Magnus Burman

OFR/S – Jeanett Svanberg

SEKO – Jörgen Stehn

SACO – Bengt Rainer

Samtliga nås via växeln, 0505-45 10 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 juni 2019
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan