HR-administratör till Livgardesgruppen

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50 000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.
Livgardesgruppen (LGG) är placerad i Kungsängen och dess främsta uppgift är att utbilda, organisera och administrera Hemvärnets fyra bataljoner i Stockholms län. Utbildningsgruppen har även till uppgift att stödja verksamheten för frivilliga försvarsorganisationerna i länet samt vara beredd att leda insatser till stöd för samhället i övrigt. LGG är en av tre utbildningsgrupper som är underställda Chefen för Livgardet i dess verksamhet.
Hemvärnet har till uppgift att verka över hela konfliktskalan - från stöd till samhället vid svåra påfrestningar i fred till väpnad strid i krig. Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av Försvarsmaktens personal. Hemvärnsförbanden är krigsförband med huvuduppgifterna skydda, bevaka, ytövervaka samt kunna stödja samhället vid kris. På detta sätt bildar hemvärnsförbanden en nationell, territoriell basplatta för försvaret och skyddet av Sverige.

Huvudsakliga uppgifter
Du skall stödja hemvärnsförbanden inom HR-administration. Du deltar/stödjer vid behov då hemvärnsförbanden genomför krigsförbandsövning (KFÖ) och särskild övning förband (SÖF). Du kommer att arbeta med Försvarsmaktens stödsystem PRIO/SAP.

Kvalifikationer
• Erfarenhet av arbete som HR-administratör eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig av rekryterande chef
• Mycket goda IT-kunskaper
• Mycket god administrativ förmåga
• B-körkort

Meriterande
• Kunskaper om Hemvärnet och Frivilligorganisationerna
• Kunskaper i PRIO / SAP

Personliga egenskaper
Du ska ha en hög arbetskapacitet, kunna hantera en hög arbetsbelastning och ha god organisationsförmåga. Du har en fallenhet för arbete med administration. Du är utåtriktad och kunna samarbeta med andra människor på olika nivåer. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

Övrigt
Civil tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Befattningen kan inte kombineras med tjänstgöring(hemvärnsavtal) inom Hemvärnet.
Arbetsort: Upplands-Bro, Kungsängen.
Utdrag ur misstanke och belastningsregistret kommer att genomföras före anställning.
Försvarsmaktens lönestruktur tillämpas.
Befattningen innebär periodvis kvälls- och helgtjänstgöringar.
Tillträde enligt överenskommelse.

För upplysningar kring tjänsten kontakta
C Lgg Daniel Ottosson, 070 734 34 73
C Log sektionen Per-Erik Pallin, 070 686 70 53
Under juli/augusti kan det under vissa tider vara svårare att nå kontaktpersonerna

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O, Stefan Morin
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SEKO, Lise-Lott Larsson
SACO, Johan Gillemyr
Samtliga nås via FM växel 0455-850 00

Välkommen med din ansökan med bifogad CV, referenser och personligt brev senast 18 augusti 2019. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 juni 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan